Plus

Πώς θα μανατζάρεις την ντουλάπα σου σαν να είναι ποδοσφαιρική ομάδα! (photos)

Μπορεί ο σύγχρονος άντρας να έχει αναπτύξει σήμερα μια καλύτερη σχέση με τη μόδα, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην εμφάνισή του και στο πώς θα δείχνει καλύτερος, ωστόσο η αλήθεια είναι πως και πάλι η πρόοδος αυτή είναι μικρή -σίγουρα όχι αμελητέα- και εξαντλείται συνήθως στην επιλογή κομματιών που είναι τάση τη δεδομένη περίοδο.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να φοράς ένα ωραίο και κομψό παλτό, sneaker ή ποσέ και εντελώς διαφορετικό το σύνολό σου να παίρνει στην ολότητά του άριστα δέκα. Να μην μιλάμε δηλαδή για ένα μεμονωμένο κομμάτι, αλλά για ένα ολόκληρο outfit. Να γνωρίζεις δηλαδή πώς να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς, ποια ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αξίζει να αγοράσεις και ποια να ξεφορτωθείς χθες. Να έχεις κοινώς τον έλεγχο της ντουλάπας στα χέρια σου. Κι αν αυτό σου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, ίσως έχουμε ένα τρόπο να σε βοηθήσουμε να γίνεις πιο οργανωτικός και ευέλικτος με την ένδυσή σου.

 

 

Τι θα έλεγες να αντιμετώπιζες τη ντουλάπα σου σαν ποδοσφαιρική ομάδα; Για την ακρίβεια, να έπαιζες μπάλα με τα ρούχα σου, όπως ακριβώς παίζεις στο Football Manager. Να γίνεις ο coach της “ό,τι να ναι” γκαρνταρόμπας σου, για να την βάλεις σε τάξη, να της δώσεις χαρακτήρα και σκοπό: να σε βγάλει νικητή στον αγώνα του στυλ (ναι, υπάρχει κι αυτός).

Και εξηγούμαστε…

Εσύ είσαι ο αρχηγός της αγέλης, η κεφαλή της ομάδας, ο προπονητής. Η ντουλάπα είναι η ομάδα σου. Μέσα σ’ αυτήν υπάρχει το ρόστερ (τα ρούχα) που απαρτίζεται από τους παλιούς παίκτες (τα κλασικά αγαπημένα κομμάτια), τους καινούργιους (τα νέα αποκτήματα) και αυτούς που θα προκύψουν μες στη χρονιά από την περίοδο των μεταγραφών (χειμερινές, καλοκαιρινές εκπτώσεις).

Κάτω από τη μέση λοιπόν είναι οι αμυντικοί σου, τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται μια επιτυχημένη ομάδα. Συνεπώς, τα παπούτσια είναι ο κεντρικός σου αμυντικός, η τελευταία γραμμή της άμυνας σου. Στη θέση αυτή η απειρία πληρώνεται, θέλεις λοιπόν κάποιον έμπειρο και για να μιλήσουμε με στιλιστικούς όρους ζητούμενο εδώ είναι η ποιότητα, να επενδύσεις δηλαδή σε ένα ζευγάρι που να αντέχει στο χρόνο και να έχει διαχρονική αξία.

Τα παντελόνια με τη σειρά τους παίζουν σαν έναν καλό ακραίο που ανεβαίνει όλη την πλευρά, συνδέοντας την άμυνα με το κέντρο. Αν χρειαστεί, ακόμη και με την επίθεση.

Και περνάμε στα t-shirts, τα πουκάμισα και τα πουλόβερ που έχουν τα ηνία του κέντρου, του κεντρικού μέσου συγκεκριμένα, που με λίγα λόγια οργανώνουν το παιχνίδι και δίνουν ρυθμό: θα κρατηθεί η ομάδα πίσω για να παίξει άμυνα ή θα βγει μπροστά για να παίξει φουλ επίθεση; Με άλλα λόγια, το μπλουζάκι καθορίζει πώς θα ντυθείς, casual ή επίσημα.

 

 

Ανηφορίζοντας πέφτεις πάνω στα σακάκια και τα blazers, τα κομμάτια εκείνα που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν άρδην ένα βαρετό σύνολο. Στους μπαλαδόρους, στα μεγάλα ταλέντα, στους παίκτες που προσελκύουν όλα τα βλέμματα πάνω τους, με τα κόλπα που κάνουν με την μπάλα.

Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο επιθετικός; Μα φυσικά, τα παλτό, τα πιο στιλάτα πανωφόρια όλων. Εξάλλου, το στυλ ήταν, είναι και θα είναι, όπως και το ποδόσφαιρο, χειμερινό σπορ. Κι όπως ακριβώς συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα μετράει. Το καλό αποτέλεσμα δεν έρχεται με φθηνές, κακής ποιότητας επιλογές, αλλά με ποιοτικές επενδύσεις.

Τι μας μένει; Ο τερματοφύλακας. Η πλειοψηφία θα τον έψαχνε στην παπουτσοθήκη. Εσύ που ξέρεις, τον βρίσκεις στο συρτάρι με τις κάλτσες. Εκεί, όπου εκπαιδεύεται μόνος του. Επευφημίες δεν λαμβάνει συχνά, ούτε τις επιζητεί. Ο καλός goalkeeper συνήθως περνά απαρατήρητος, μέχρι το παιχνίδι να γυρίσει τούμπα και να παιχτεί επικίνδυνα στην εστία του. Τότε, μόνο εκείνος μπορεί να ξελασπώσει την ομάδα. Η τύχη του στυλ σου στις κάλτσες σου.

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...