Παρασκευή, 19/04/24
Αλέξανδρος Χαλάτσης

Το νεαρό “Αλογάκι” που θα… Χαλά(-τσης)σει κόσμο! (photos)

Η Λάρισα έχει κάνει, κατά καιρούς, καλές επιλογές με το σκάουτινγκ της, σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η ακαδημία της έχει αρκετό ταλέντο, ωστόσο αδυνατεί να το διαχειριστεί, πράγμα που δείχνει ένα δρόμο, που πρέπει να διορθωθεί.

Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης δεν είναι γέννημα – θρέμμα “Αλογάκι”, ωστόσο οι εμφανίσεις του με την U19 της ομάδας δεν… ξεχνιούνται εύκολα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής (γεννημένος στις 16/06/2000) έκανε ντεμπούτο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, πρόσφατα και περιμένει την ημέρα που θα πάρει φανέλα βασικού.

 

 

Τα πρώτα βήματα και… η επιστροφή στη “βάση”

Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης έκανε τα πρώτα του βήματα στον Διωτέα Αγιάς, την ομάδα του χωριού του και σιγά σιγά “ανέβαινε” για να βρεθεί πολύ γρήγορα σε μια Ακαδημία.

Η Ακαδημία της Νίκης Μιχαήλ βρέθηκε στον δρόμο του, για να του… κλείσει εισιτήριο στον Παναγρωτικό Αστέρα, όπου έδειξε ότι θέλει δουλειά για να φτάσει ψηλότερα.

Η επιστροφή στην ομάδα του χωριού του, λίγο καιρό αργότερα, έδειξαν στον νεαρό Αλέξανδρο ότι το όνειρο αρχίζει να παίρνει “σάρκα και οστά”.

Η Λάρισα εντόπισε τον νεαρό ποδοσφαιριστή και τον έφερε στην δεύτερη ομάδα της, για να πάρει… τα πρώτα βήματα πριν προβιβασθεί.

 

 

“Παπάδες” στην U19 και ο… δανεισμός

Από τις πρώτες του στιγμές στην δεύτερη ομάδα της Λάρισας, ο Χαλάτσης πήρε φανέλα βασικού, καθώς είχε το ταλέντο και το μυαλό για να βελτιώνεται συνεχώς.

Η πρώτη χρονιά με τα “Βυσσινί” τον βρήκε με 28 συμμετοχές στη Super League U19, σκοράροντας τρια γκολ, κάτι που τον οδήγησε σε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Στην αναμέτρηση κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου, στις 20/12/2018, ο νεαρός θα αγωνιστεί για επτά λεπτά και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, στο νικηφόρο 4-0 της ομάδας του.

Ο 20χρονος άρχισε να δείχνει τα πρώτα “δείγματα γραφής” και έτσι αποφάσισαν οι ιθύνοντες της ομάδας, να δοθεί δανεικός για να επιστρέψει πιο έτοιμος.

Όπερ και εγένετο…

Ο Χαλάτσης θα αποχωρήσει με προορισμό τον Αλμυρό, όπου θα μείνει για έξι μήνες (μέχρι το καλοκαίρι) και θα πάει στην προετοιμασία με την ομάδα.

 

 

Ο τραυματισμός και τα… “σκούρα” στο Λιμάνι

Στην προετοιμασία ο νεαρός θα υποστεί έναν μικρό τραυματισμό, που θα τον αφήσει για ένα διάστημα εκτός.

Κατά την επάνοδο του, ο ταλαντούχος άσος καλείται να πάρει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση στο Φάληρο, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δεν “χαμπάριασε” μπήκε μέσα και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, απέδειξε στη Λάρισα ότι βρήκε μια λύση για το ρόστερ της.

Ο νεαρός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, ζητούσε μπάλα, είχε ορισμένες καλές ενέργειες και ήταν στα κέρδη της ομάδας του.

Μπορεί στο ρόστερ να υπάρχουν πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, όμως, ο Χαλάτσης έδειξε καλά στοιχεία, έδειξε ότι μπορεί, έδειξε οτι… είναι εκεί!

 

 

Ποια στοιχεία τον ξεχωρίζουν…

Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης έχει αρκετά στοιχεία, τα οποία θα ήθελε ένας προπονητής στο ρόστερ του, τα οποία και βελτιώνει συνεχώς.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τα δυο του πόδια εξίσου καλά, κάνει τον ταλαντούχο άσο “χαμόγελο” στα χείλη του κάθε προπονητή.

Μπορεί να αγωνιστεί απίστευτα καλά, στη θέση του 8αριου αλλά και το 10αριου, πράγμα που δίνει πολλές λύσεις στα πλάνα της ομάδας, αλλά η ευκολία στο να δημιουργεί επιθέσεις είναι πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες.

Με το ύψους του να είναι στο 1,89 μ. ο νεαρός Αλέξανδρος έχει πλεονέκτημα στον αέρα και δύσκολα… πέφτει, ενώ οι ακριβείς του μεταβιβάσεις τον κάνουν κάλλιστα ένα τέλεια “φτιαγμένο” 10αρι για κάθε ρόστερ.

Αρκεί να εξελίσσεται και να δουλεύει σκληρά…

Να σημειώσουμε πως μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η Λάρισα δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία, με τον ίδιο να περιμένει να δώσει λύσεις στη ομάδα του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...