Σάββατο, 20/04/24
Πάνος Χαϊκάλης

Ο νέος… Φιρμίνο του Ολυμπιακού! (photos)

Ο Πάνος Χαϊκάλης (γεννημένος στις 16/06/2003) είναι ποδοσφαιριστής της U19 του Ολυμπιακού και αγωνίζεται στην επίθεση.

Έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και αυτό του έδωσε το… εισιτήριο για την ομάδα του Πειραιά, όπου τον παρακολούθησε αρκετά, πριν κατατεθεί η πρόταση.

Ο νεαρός άσος τη φετινή σεζόν δεν έχει πάρει αρκετές συμμετοχές, ωστόσο “πετά” φωτιές στις προπονήσεις και ο τραυματισμός τον άφησε πίσω, θέλοντας να επανέλθει στο σκοράρισμα μέσα στο γήπεδο.

Ο Χαϊκάλης βέβαια πριν τον Ολυμπιακό, πέρασε από τον Πανιώνιο, ωστόσο η αρχή ήταν στα “πράσινα” τμήματα υποδομής. Ο 18χρονος διακρίνεται για την καλή διαχείριση της μπάλας στα πόδια του, αν και δεν είναι φορ περιοχής.

Έχει μεγάλο ρόλο στο build up της ομάδας, ενώ περισσότερες φορές έχει τον ρόλο του… πασέρ, παρά του επιθετικού.

 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Πάνος Χαϊκάλης ξεκίνησε από πολύ νωρίς το ποδόσφαιρο, αφού σε ηλικία 4 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Δάφνης Παλαίου Φαλήρου και από μικρός έδειχνε την έφεση στο σκοράρισμα. Δεν άργησε ο Παναθηναϊκός να τον εντοπίσει το 2012 και να τον φέρει στην Παιανία.

Εκεί παρέμεινε για 6 χρόνια, δείχνοντας σε όλους ότι αυτό το… παιδί έχει προοπτικές και θέλει καλή διαχείριση.

Ο Παναθηναϊκός δεν… κάλυπτε

Ο 18χρονος, τώρα, Παναγιώτης είδε πως στον Παναθηναϊκό δεν έπαιρνε αυτά που ήθελε και κατάλαβε πως ήταν στο σημείο, όπου ήθελε άλλα πράγματα στην καριέρα του. Με το “τριφύλλι” έφτασε μέχρι το τμήμα U15 και τότε αποχώρησε, με τον δρόμο του να καταλήγει στη… Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει και του εμπιστεύτηκε τα “κλειδιά” της επίθεσης. Τρία χρόνια ήταν η παραμονή του και μέσα σε αυτά κατάφερε να κάνει τους… πάντες να τον κοιτούν.

Η πρώτη χρονιά στον “Ιστορικό” τον βρήκε στην U15, όπου σκόραρε 11 γκολ και οδήγησε την ομάδα σε αποτελέσματα. Τις άλλες δυο χρονιές η U17 ήταν το “σπίτι” του και τα 8 γκολ τον έφεραν για πολύ λίγο στην U19.

 

 

Η πρόταση του Ολυμπιακού και το… όνειρο

Ο Ολυμπιακός τον προσέγγισε και του έδειξε το πλάνο του, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και την Ακαδημία.

Ο Χαικάλης δέχθηκε και φόρεσε τα “ερυθρόλευκα”, με τον ίδιο να είναι ευχαριστημένος στον Πειραιά. Στόχος του να σκοράρει πολλά γκολ και να βοηθήσει την ομάδα του, να πετύχει νίκες και να κατακτήσει πρωταθλήματα.

Το όνειρο του είναι να φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας, καθώς δεν θέλει να λέει… τρελά για Ρεάλ Μαδρίτης και “μακρινά” όνειρα.

Σε Εθνικό επίπεδο μετρά πέντε συμμετοχές και θέλει να φτάσει στην Ανδρών, για να προσφέρει με το Εθνόσημο στην καρδιά.

 

 

Ο νέος… Φιρμίνο;

Το παιχνίδι του νεαρού μοιάζει αρκετά σε αυτό του Μπόμπι Φιρμίνο και αυτό αρέσει στον νεαρό, καθώς αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να μοιάσει.

Σίγουρα δεν θέλει ο ίδιος να αποκαλείται ως νέος Φιρμίνο, ωστόσο ο Χαϊκάλης έχει μια διαφορετική προσωπικότητα και αυτό φαίνεται στα γήπεδα, αρκεί να συνεχίσει να παλεύει με το “κεφάλι χαμηλά” και να απαντά στους άλλους… με το παιχνίδι του.

Μάλιστα ο νεαρός φέρεται να είναι στο μάτι… αρκετών, ωστόσο μια ομάδα τον έχει βάλει στη λίστα της και τον τσεκάρει προσεκτικά. (Διαβάστε το ρεπορτάζ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...