TALENTABOUT.GR | Εθνικές ομάδες | U21 | Υπάρχει πολύ ταλέντο στον Έλληνα! (photos)
Εθνική Ελπίδων (U21)

Υπάρχει πολύ ταλέντο στον Έλληνα! (photos)

Η Ελλάδα έχει αρκετό ταλέντο και αυτό πρέπει να στηριχθεί, όπως ανέφερε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20 Ιανουαρίου 2021 | Talentabout.gr Team

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στο soccerplus.gr για την χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να τα κάνουν όλες οι ομάδες.

Μιλάει για το σήμερα και το αύριο της Εθνικής, τονίζοντας πως πρέπει να στηριχθούν τα ταλέντα.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Σε ένα παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, είδαμε τον Παναθηναϊκό να μην ξεκινάει ούτε με τον Μακέντα, ούτε με τον Καρλίτος, αλλά με νέο (και ελληνικό) αίμα, δηλαδή τον Ιωαννίδη, τον Εμμανουηλίδη και τον Καμπετσή. Παιδιά 21 χρονών και ο Αργύρης 22. Εσύ που είσαι στην U21 ομάδα της Εθνικής πως το είδες αυτό;

Πρέπει να δίνεται χρόνος σε νέα παιδιά με ταλέντο που προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων. Ίσως η παγκόσμια οικονομική κρίση να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά αυτά και να μην δίνονται απλόχερα ευκαιρίες σε ξένους παίκτες που τους χρυσοπληρώνουν οι ομάδες και μετά από ένα χρόνο να γίνεται προσπάθεια να σπάσουν τα συμβόλαια τους επειδή δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Θεωρώ ότι η προσπάθεια αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, όχι μόνο τώρα με την οικονομική κρίση και νομίζω ότι μόνο κέρδος θα έχουν από αυτό και οι ομάδες και η Εθνική, καθώς το γεγονός ότι παίζουν τόσοι πολλοί ξένοι δεν την βοηθάει.

 

 

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον ρούκι Πογιάτος, με μηδέν βιογραφικό, και πήγε σε μια τελείως διαφορετική λύση, τον Μπόλονι, ο οποίος έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Βλέπουμε ότι ο Μπόλονι, έχει συμμαζέψει την ομάδα, έχει βελτιώσει την άμυνα και δίνει ευκαιρίες. Επειδή είσαι και εσύ προπονητής, πως το βλέπεις αυτό;

Πρέπει οι ομάδες να έχουν ένα προγραμματισμό και το πλάνο τους να μην είναι προσωρινό αλλά τριετίας. Και αυτό το λέω γιατί πολλές φορές βλέπουμε τις ομάδες να επαναπροσδιορίζουν τα πλάνα τους, να χαλάνε ότι πάνε να χτίσουν για να ξεκινήσουν από την αρχή. Για μένα το πλάνο που πρέπει να στηριχτούν οι ομάδες είναι ένας ελληνικός κορμός, 4-5 ξένοι παίκτες που να μπορούν να κάνουν την διαφορά και από κει και πέρα να είναι ανοιχτή η πόρτα των ακαδημιών για να προωθούνται παιδιά στην πρώτη ομάδα και έτσι μια ομάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη.

Εσύ που είσαι στις ακαδημίες της Εθνικής, βλέπεις και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο.

Bέβαια. Εγώ είμαι σχεδόν εφτά χρόνια στις εθνικές ομάδες, ξεκίνησα από την U19 και εδώ και δυο χρόνια είμαι στην Under 21. Υπάρχει πολύ ταλέντο στον έλληνα αλλά θέλει σωστή καθοδήγηση και σωστούς ανθρώπους δίπλα του. Από κει και πέρα αν δουλέψουν και εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους με την συμπαράσταση και των ομάδων, το μέλλον είναι μπροστά τους και στους συλλόγους τους και στην Εθνική ομάδα. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αυτά τα παιδιά γιατί παίζουμε με ομάδες που είναι σε υψηλό επίπεδο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Όμως μερικές φορές στο δρόμο χάνονται γιατί είτε έρχονται οι μάνατζερ που τους φουσκώνουν τα μυαλά, είτε οι γονείς θεωρούν ότι έχουν ένα Μέσι και νομίζουν ότι μόνο με το ταλέντο μπορούν να κάνουν πορεία ποδοσφαιρική. Θεωρώ ότι μέσα από την συνεχή δουλειά και βελτίωση πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό το ταλέντο και να τους καθοδηγήσουν οι σωστοί άνθρωποι.

 

 

Η περιγραφή μου φέρνει στο μυαλό τον Ζαγαρίτη που επέλεξε να πάει στην Πάρμα, αντί να ανδρωθεί στον Παναθηναϊκό. Εσύ πως κρίνεις το κρίνεις αυτό αν και σε κάθε περίπτωση πρέπει να σεβαστούμε ότι αποτελεί προσωπική απόφαση;

Ο κάθε ποδοσφαιριστής τα βάζει κάτω και ορίζει το μέλλον του μόνος του. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη της επιλογής και η πορεία θα δείξει αν η απόφαση είναι σωστή και λανθασμένη.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική δεν νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι και δεν κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Φαντ Σχιπ φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Ποια είναι η γνώμη σου;

Από τις μικρές εθνικές ομάδες έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό με τον κ. Κωνσταντινίδη ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής, για να αναπτύξουμε τον έλληνα ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος και να πλαισιώσει στην συνέχεια την εθνική ομάδα ανδρών. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη ανανέωση. Γίνονται προσπάθειες να παίξει επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε η ομάδα να βγει πρώτη στον όμιλο που έπαιξε, ωστόσο έχουμε δείξει ότι αυτή η εθνική έχει δυνατότητες. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο όμιλο, με Ισπανία, Σουηδία. Στόχος της Εθνικής με την Ισπανία, να τερματίζει πρώτη, είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ