Παρασκευή, 19/04/24
Γιάννης Καρακούτης

Ένας “Πειραιώτης” από τη Θεσσαλονίκη! (photos)

Ο Γιάννης Καρακούτης είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο Καρακούτης είδε το όνομα του να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας στις αρχές του μήνα, καθώς πήρε μεταγραφή από τα φυτώρια του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό.

Οι “Ερυθρόλευκοι” εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες του και τον έπεισαν να ντυθεί στα “κόκκινα”. Και όχι άδικα, καθώς όπως θα δείτε και πιο κάτω αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή.

 

 

Τα χαρακτηριστικά του, το ξεκίνημα και ο ΠΑΟΚ

Ο 16χρονος (γεννημένος στις 2/2/2003) είναι μία εξαιρετική περίπτωση αριστερού εξτρέμ. Διακρίνεται για την ταχύτητα του, την δύναμη του και την τεχνική του, ενώ με τα προσόντα του, κάλλιστα μπορεί να αγωνιστεί και στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία του Ποσειδώνα Καλαμαριάς. Το 2013 οι εμφανίσεις του θα μαγνητίσουν το βλέμμα του ΠΑΟΚ. Οι “Θεσσαλονικείς” θα μαγευτούν από τις ικανότητες του και θα τον εντάξουν στην ακαδημία τους.

Έκτοτε, πήρε δειλά – δειλά από τους προπονητές του, προκειμένου να αξιοποιηθεί σωστά το ταλέντο του.

 

 

Το ξεπέταγμα, ο Άγιαξ και ο Ολυμπιακός

Την περσινή σεζόν ο Καρακούτης κατέγραψε 5 γκολ και 3 ασίστ σε 10 συμμετοχές με την U17, ενώ πήρε και κάποιες ευκαιρίες στην U19. Οι εμφανίσεις θα τραβήξουν για μία ακόμη φορά τα βλέμματα κάποιας ομάδας, το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο αυτή τη φορά πρόκειται για ομάδα του εξωτερικού.

Ο Άγιαξ εντυπωσιασμένος από τις εμφανίσεις του με τον “Δικέφαλο”, κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, το καλοκαίρι, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Πρόταση που απορρίφθηκε αμέσως, καθώς ο ΠΑΟΚ θεώρησε πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα αστέρια της ομάδας.

Όμως όπως αποδείχθηκε αργότερα κάτι τέτοιο δεν έγινε… Ο Ολυμπιακός στις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωνε την απόκτηση του 16χρονου ποδοσφαιριστή. Οι “Πειραιώτες” απέσπασαν τον νεαρό μέσα από τα σπλάχνα των Πρωταθλητών Ελλάδος και τον έντυσαν στα “ερυθρόλευκα”.

Οι “Ερυθρόλευκοι” παρακολουθούσαν εδώ και καιρό το ταλέντου του πιτσιρικά και με άκρα μυστικότητα, απέσπασαν το ναι και ενέταξαν στην U19.

Μάλιστα ο νεοαποκτηθείς επιθετικός πρόλαβε να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Στο πρόσφατο παιχνίδι της U19 με την Λαμία, ο Αντώνης Νικοπολίδης πέρασε τον Καρακούτη ως αλλαγή στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...