TALENTABOUT.GR | Ομάδες | Ολυμπιακός | Ψάχνει νέα ταλέντα σε Σουηδία, ΗΠΑ και Κίνα ο Ολυμπιακός! (photo)
Ολυμπιακός

Ψάχνει νέα ταλέντα σε Σουηδία, ΗΠΑ και Κίνα ο Ολυμπιακός! (photo)

Για την επόμενη μέρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και την αναζήτηση νέων ταλέντων, μίλησε ο διευθυντής της “ερυθρόλευκης” ακαδημίας, κ. Πίκουλας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13 Οκτωβρίου 2019 | Talentabout.gr Team

O διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας, μίλησε στο novasports.gr και αποκάλυψε το κυνήγι ταλέντων σε όλον τον πλανήτη. Μίλησε επίσης και για τον προπονητή της U19.

Ο κ. Πίκουλας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του διοικητικού, αγωνιστικού και προπονητικού τομέα και αποτελεί ένα πολύτιμο γρανάζι στις ¨μηχανές” τις ακαδημίας των “ερυθρόλευκων“.

Η παρουσία του στο 9ο σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη, καθώς αναμένονται πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολών και των ακαδημιών.

 

 

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η μεταμόρφωση των 45 σχολών του Ολυμπιακού σε scout departments, με στόχο να εντοπίζονται μέσα από τα αναρίθμητα ματς, τα “διαμαντάκια” που έχουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να βρεθούν αρχικά στην ακαδημία και από εκεί στην πρώτη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αναζητά ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα στοιχεία στο ταλέντο και μέσα από το πλούσιο δίκτυο όλο και περισσότεροι ποιοτικοί παίκτες φτάνουν στο Ρέντη. Το δίκτυο επεκτείνεται σταδιακά και αναμένεται να απλωθεί από τον Καναδά και τις ΗΠΑ, στη Σουηδία και την Κίνα.

Οι δηλώσεις του:

“Το 9ο σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας του συλλόγου. Έχουμε 45 σχολές και εν ενεργεία 10.000 παιδιά. Το νούμερο είναι πρωτοφανές, ακόμα και για τους μεγάλους συλλόγους του πλανήτη. Εκτός από τις αναλύσεις από προπονητές της πρώτης ομάδας, αλλά και από τους προπονητές της ακαδημίας, αυτό στο οποίο εστιάσαμε είναι πως οι σχολές του Ολυμπιακού θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε scout departments, θα πρέπει να γίνουν εστίες  scouting, ώστε μέσα από αυτό το πολύ μεγάλο δίκτυο να μην χαθούν παιδιά και σε πρώτο βαθμό να έρχονται στις ακαδημίες και στο ιδανικό σενάριο στο μέλλον η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να παίρνει παιδιά μόνο από τις σχολές του. Οι προπονητές των σχολών και οι σχολάρχες πρέπει να γίνουν scouters μέσα από συνεχή επιμόρφωση, για ν’ αναπτύξουν την αντίληψη του τι παίκτες θέλει ο Ολυμπιακός, με ποια χαρακτηριστικά και ποια τεχνικά στοιχεία.”

“Η εξέλιξη των σχολών και των ακαδημιών είναι μια βασική προϋπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στηρίζει απόλυτα αυτή την προσπάθεια. Η ακαδημία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. Θέλουμε να αλλάξουμε τις δομές. Ήδη το κάναμε σε αγωνιστικό επίπεδο με την προετοιμασία στην Αγγλία και το Νότιγχαμ για την U19 για 15 μέρες και με συμμετοχή σε πάρα πολλά τουρνουά. Θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση επτά scout camps στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επεκτείνουμε το κομμάτι ανίχνευσης ταλέντων και στο εξωτερικό. Πρόθεση της διοίκησης είναι η δημιουργία γραφείου στις ΗΠΑ, με βάση τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Μέσα από ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη να επεκτείνουμε τις δράσεις στον Καναδά, την Αμερική και το Μεξικό. Είμαστε κοντά στη δημιουργία σχολής του Ολυμπιακού στο Τορόντο. Ήδη έχουμε σχολές στο Τορόντο, το Σικάγο και τη Μελβούρνη. Συζητάμε για σχολή του Ολυμπιακού στο Γκέτεμπογκ της Σουηδίας, ενώ είμαστε κοντά και στη δημιουργία σχολής στην Κίνα, μέσω Ελλήνων που δραστηριοποιούνται εκεί. Το ψάχνουμε με σοβαρότητα.”

 

“Ο Ολυμπιακός ψάχνει ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία και γνωρίσματα με βάση τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας. Αυτή την καθορίζουν οι τεχνικοί διευθυντές και ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο με το οποίο αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ισπανικό, ιβηρικό μοντέλο, όλοι οι προπονητές μετά την έλευση του κυρίου Μαρινάκη έχουν αυτή την αντίληψη. Αυτό το ποδόσφαιρο μας ταιριάζει, είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν σε αυτή τη φιλοσοφία και πάνω απ’ όλα να ξέρουν μπάλα! Όχι μόνο να έχουν φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά και τεχνικά. Θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη αντίληψη για να προσαρμόζονται στις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.”

 

-Για τον προπονητή της U19:

“Δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση με βεβαιότητα για το αύριο. Είμαστε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και την U19 την έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. Εξετάζουμε περιπτώσεις προπονητών και τεχνικών διευθυντών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε κάνει μια σειρά συζητήσεων και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε ό,τι είναι το καλύτερο και ιδανικότερο για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την ιστορία του, με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει καθώς πρέπει να συνάδει με το ποδόσφαιρο που παίζει η πρώτη ομάδα. Πρέπει να ταιριάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά και νομίζω πως δεν είμαστε πολύ μακριά!”

 

 

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ