TALENTABOUT.GR | OFF THE PITCH | Ποδόσφαιρο και σπουδές πάνε μαζί; Με πίστη και θέληση όλα γίνονται! (photo)

Ποδόσφαιρο και σπουδές πάνε μαζί; Με πίστη και θέληση όλα γίνονται! (photo)

O αθλητής του Εργοτέλη μας έδειξε ότι τίποτα δεν είναι απίθανο σε αυτή τη ζωή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14 Φεβρουαρίου 2019 | Talentabout.gr Team

Πολλές φορές το ποδόσφαιρο είναι διέξοδος για πολλά παιδιά. Στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν χρειάζεται να είσαι μορφωμένος για να γίνεις σπουδαίος. Η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις του πρωταθλητισμού πολλές φορές αναγκάζουν τους αθλητές να βάλουν σε δεύτερη μοίρα της σπουδές τους.

Ο Γιάννης Μπουτσάκης του Εργοτέλη είναι ένα τρανό παράδειγμα πως με πίστη και θέληση τίποτα δεν είναι απίθανο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν παραμέλησε τις σπουδές του και πλέον είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Για την ώρα θα αφήσει το επάγγελμα στην άκρη για να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο που είναι να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο σαν ποδοσφαιριστής.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αθλητής παράδειγμα για τα νέα παιδιά:

Πώς κατάφερες να συνδυάσεις, λίγα χρόνια πριν, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και το όνειρό να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

"Ήταν σίγουρα μια δύσκολη περίοδος στη ζωή μου αλλά με την παρότρυνση και τη βοήθεια των γονιών μου, τα κατάφερα. Αφοσιώθηκα στα μαθήματα και ως εκ τούτου μειώθηκαν οι προπονήσεις μου. Αυτό είχε βέβαια τη δική του ξεχωριστή ομορφιά γιατί όσο ελεύθερο χρόνο είχα, τον αξιοποιούσα παίζοντας ποδόσφαιρο στην νεανική ομάδα του ΠΟΑ, τον Κεραυνό".

– Σε βοηθούσε να χαλαρώσεις;

"Ακριβώς. Σε κάθε προπόνηση καθάριζε το μυαλό μου και παράλληλα εκτιμούσα αυτό που έκανα. Τότε ήταν που αγάπησα ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο, αφού ένιωθα την απουσία του από τη ζωή μου. Είναι πραγματικά δύσκολο να συνδυάσεις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ποδόσφαιρο, όμως με σωστό προγραμματισμό, ισχυρή θέληση, υπομονή και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα κάνεις πολλές θυσίες, μπορείς να τα καταφέρεις και στα δυο"

– Σκέφτηκες ποτέ να εγκαταλείψεις έναν από τους δυο δρόμους, στους οποίους προσπαθούσες να περπατήσεις;

"Δε θα έλεγα ότι υπήρχαν στιγμές που έφτασα να παρατήσω το όνειρο των σπουδών, αν και δεν σας κρύβω πως υπήρχαν πολλές στιγμές που τις παραμελούσα και δεν είχα την απόδοση που θα ήθελα. Ήξερα όμως πως θα φτάσω στο τέλος. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, η αγάπη είναι τεράστια και το όνειρο να φτάσεις όσο πιο ψηλά, το κάνει αναμφισβήτητα προτεραιότητα".

– Πτυχίο στα Παιδαγωγικά και ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Μήπως ένα πλάνο ως προπονητής Ακαδημιών – σε πολλά χρόνια από τώρα- είναι προ των πυλών;

Πολλές φορές στη ζωή, σου ανοίγονται δρόμοι που δεν τους περιμένεις. Σίγουρα η προπονητική Ακαδημιών δεν ήταν ένα από τα πράγματα που είχα στο μυαλό μου όταν πέρασα στη σχολή του Παιδαγωγικού Ρεθύμνου, όμως πράγματι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο πλάνο. Άλλωστε οι βάσεις έχουν δημιουργηθεί"

-Σε ποιον αφιερώνεις το βραβείο του ΠΣΑΠ;

"Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένειά μου γιατί εκείνοι μου έδωσαν τις σωστές βάσεις για να τα καταφέρω. Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν και παραμένουν κοντά μου σε κάθε στιγμή της ζωής μου, όπως επίσης όλους όσοι μου πρόσφεραν τις γνώσεις τους στην εκπαίδευση και το ποδόσφαιρο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ