TALENTABOUT.GR | Ομάδες | ΠαναθηναΪκός | H θέση του Παναθηναϊκού για το θέμα με τον Φραντζέσκο
Παναθηναϊκός U20

H θέση του Παναθηναϊκού για το θέμα με τον Φραντζέσκο

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε το δικό της στίγμα για το τί έχει συμβεί με τον Κώστα Φραντζέσκο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12 Ιουλίου 2018 | Talentabout.gr Team

Το θέμα με τις ανακατατάξεις στα τμήματα υποδομής και την πρόταση να αναλάβει την U17 από την U20 που είχε πέρυσι, έχει προκαλέσει μία μίνι ένταση στον Παναθηναϊκό.

Την Τετάρτη τοποθετήθηκε με δήλωσή του επί του θέματος, ο Τάκης Φύσσας, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η ΠΑΕ εκφράζοντας την θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα…

Αναλυτικά οι “πράσινοι” ανέφερε…

“Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση και αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αναφορικά με το θέμα του Κώστα Φραντζέσκου και όπως παρουσιάστηκε από μερίδα του Τύπου, ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περίοδος και οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών φύγουν για διακοπές, είχαν δρομολογηθεί η εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της U17 και U20.

Πριν ενάμιση μήνα στη συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Τάκη Φύσσα και Κώστα Φραντζέσκο, έγινε γνωστό αφού πρώτα συζητήθηκε και εκδηλώθηκε στον Φραντζέσκο η σκέψη να συνεχίσει η U17, που τη νέα σεζόν θα είναι κατά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ  η U20, με τον ίδιο τεχνικό ώστε να υπάρξει συνέχιση της ίδιας πετυχημένης πορείας της U17.  Έκτοτε   μεσολάβησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα  ενημερώθηκαν οι Αλαφούζος  Παϊρόζ και τους αναλύθηκε ότι είναι μείζων σημασίας τα παιδιά της U17 να συνεχίσουν με τον ίδιο προπονητή γιατί και η προπονητική του φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του ως προσωπικότητα θα έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την συνέχεια της εξέλιξης των παιδιών…

Το κύριο σημείο της απόφασης είχε να κάνει με το ότι καμία προσωπική φιλοδοξία του οπουδήποτε προπονητή στην ακαδημία δεν είναι  πάνω από την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων του σύλλογο. Και προπάντων να μην θεωρηθεί  ως προσωπική αμφισβήτηση για τον   Φραντζέσκο καθώς σε πολλές ακαδημίες ανά τον κόσμο λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις με εσωτερικό ροτέισον των προπονητών. Το θέμα συζητήθηκε εσωτερικά, αλλά λόγω της καθυστέρησης με την ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, σε συνδυασμό με τις άλλες προτεραιότητες του συλλόγου, το θέμα πήγε πίσω. Τελικά την  τελευταία εβδομάδα πάρθηκε η απόφαση. Αφού έγινε η εισηγητική διαδικασία προχωρήσαμε στην υλοποίηση της απόφασης και ενημερώθηκε ΠΡΩΤΑ ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Τάκης Φύσσας, όπου και συζητήθηκε το σκεπτικό της απόφασης.

Στη συζήτηση που έγινε με τον Κώστα Φραντζέσκο η πρώτη αντίδραση του ήταν  ότι τη θεώρησε προσβλητική και υποτιμητική και το ότι  ΔΕΝ τη δέχεται. Η έκφραση που χρησιμοποίησε ήταν  “θέλω με διώξετε” . Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι αυτός  θα αποφασίσει για το μέλλον του και το ότι  δεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ  αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε απόφαση σου που έχει οικονομικό χαρακτήρα καθώς είναι και διοικητικό θέμα. Η προτροπή προς τον Φραντζέσκο ήταν να ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΒΙΑΣΤΙΚΗ  απόφαση και του τονίστηκε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με προσωπική αμφισβήτηση, αλλά με αποφάσεις ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Όλες οι υπόλοιπες αναφορές για ΑΝΗΘΙΚΗ στάση του συλλόγου προς τον Φραντζέσκο είναι η μονόπλευρη και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών”.

  Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός - Αποκλείστηκε από την Άλκμααρ!

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ