Έναν ακόμα νεαρό ποδοσφαιριστή πρόσθεσε στο ρόστερ της η ομάδα της Λειψίας με την απόκτηση του 19χρονου Ματέους Κούνια.
Την εμπιστοσύνη της στους νεαρούς ποδοσφαιριστές έδειξε για ακόμη μία φορά η ομάδα της Λειψίας, η οποία διαθέτει το ρόστερ με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα της Bundesliga.
Οι Γερμανοί έκαναν ακόμη μία επένδυση για το μέλλον, καθώς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ματέους Κούνια από την ελβετική Σιόν. Ο 19χρονος (γεννημένος στις 27/05/1999) αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη Super League της Ελβετίας, ανάγκασαν τους ιθύνοντες της Λειψίας να ξοδέψουν 15 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, με τον νεαρό Βραζιλιάνο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2023.
Την περασμένη σεζόν ο Κούνια μέτρησε συνολικά 33 συμμετοχές, 10 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Σιόν.