TALENTABOUT.GR | instant articles | Τελικός σχολικού πρωταθλήματος κρίθηκε στα χαρτιά!
Σχολικό Πρωτάθλημα

Τελικός σχολικού πρωταθλήματος κρίθηκε στα χαρτιά!

Στα χαρτιά κρίθηκε ο τελικός του ΓΕΛ Πύλου με το ΓΕΛ Φιλιατρών που έγινε στην Μεθώνη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30 Μαρτίου 2018 | Talentabout.gr Team
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Μεσσηνίας μετά από συνεδρίασή της έδωσε τον επεισοδιακό αγώνα ανάμεσα στο ΓΕΛ Πύλου και ΓΕΛ Φιλιατρών που έγινε στο γήπεδο Μεθώνης στην Πέμπτη 29/03, στην ομάδα του ΓΕΛ Πύλου με σκόρ 3-0, με τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Γεώργιο Δ. Σταματόπουλο να την υπογράφει.

Αναλυτικά το διαβιβαστικό της απόφασης που κοινοποιείται και στο Υπουργείο παιδείας αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Μεσσηνίας μετά από συνεδρίασή της την Πέμπτη 29/03/2018, με θέμα τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ποδοσφαίρου αγοριών (αρ. 22) ανάμεσα στο ΓΕΛ Πύλου και το ΓΕΛ Φιλιατρών, που διεξήχθη την Παρασκευή 09/03/2018 στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Μεθώνης στο πλαίσιο της Α’ Φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Λυκείων Μεσσηνίας 2017-18, αποφάσισε:

1. Η ένσταση που υπεβλήθη όπως περιγράφεται στο σχετικό πρακτικό της επιτροπής (αρ. 8) από το ΓΕΛ Φιλιατρών σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών του αγώνα και υπογράφεται από τον Δ/ντη του ΓΕΛ Φιλιατρών, δεν εκδικάζεται, αλλά απορρίπτεται για τυπικούς λόγους (άρθρο 16.2.4 της Υ.Α. με αρ. πρωτ. 190677/Δ5/10-11-2016 (ΦΕΚ 3754/Β/21-11-2016) με θέμα "Αθλητικές Δραστηριότητες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης", όπως διορθώθηκε και συμπληρώθηκε με τις αρ. πρωτ. 220861/Δ5/23-12-2016 (ΦΕΚ 4561/Β/30-12-2016) και 9712/Δ5/19-01-2018 (80/Β/22-01-2018) Υ.Α.).

2. Επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές :

α. Στο μαθητή της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Φιλιατρών Οικονομόπουλο Ιωάννη (νο 3) με αρ. μητρώου 1388 αποκλεισμό για μία αγωνιστική ημέρα επειδή ως αρχηγός της ομάδας αρνήθηκε να υπογράψει το φύλλο αγώνα (ΚΑΠ 2017 άρθρο 15.11.γ), (Πειθ. Κωδ. ΕΠΟ άρθρο 10.1.α.ΙΙ.).

β. Στο μαθητή της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Φιλιατρών Λαμπρόπουλο Χρήστο (νο 9) με αρ. μητρώου 1555 αποκλεισμό για δύο αγωνιστικές ημέρες επειδή αποβλήθηκε από τον αγώνα για ανάρμοστη συμπεριφορά (Πειθ. Κωδ. ΕΠΟ άρθρο 10.1.β.).

γ. Στο μαθητή της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Φιλιατρών Μητρόπουλο Ιωάννη (νο 2) με αρ. μητρώου 1461 αποκλεισμό για δύο αγωνιστικές ημέρες επειδή αποβλήθηκε από τον αγώνα για ανάρμοστη συμπεριφορά (Πειθ. Κωδ. ΕΠΟ άρθρο 10.1.β.).

δ. Στην ομάδα ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Φιλιατρών επιβάλλει ποινή αποκλεισμού από τη συνέχεια των πανελληνίων αγώνων ποδοσφαίρου Λυκείων για το τρέχον σχολικό έτος 2017-18, επειδή η ομάδα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα με δική τους υπαιτιότητα (ΚΑΠ 2017 άρθρο 20.19 & 21.3.ΙΙ.α.)

3. Ανακηρύσσει ως νικήτρια του αγώνα ποδοσφαίρου (με αρ. 22) που διεξήχθη την Παρασκευή 09-03-2018 στο γήπεδο της Μεθώνης ΓΕΛ Πύλου –ΓΕΛ Φιλιατρών την ομάδα ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Πύλου με σκορ 3-0.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί κείμενο – καταγγελία από γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο αποκάλυπτε τι είχε γίνει…

 

Σεβαστή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας, σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή ως γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών για να υποβάλουμε τα παράπονά μας σχετικά με τον αγώνα του Λυκειακού Πρωταθλήματος Πύλου-Φιλιατρών στο γήπεδο της Μεθώνης στις 09/03/2018 στις 10.30 π.μ..

Παρόλου που δεχτήκαμε την αλλαγή ημερομηνίας και έδρας την Πέμπτη το πρωί, για να εξυπηρετήσουμε την ομάδα του Γενικού Λυκείου της Πύλου, δημιουργήθηκαν τα εξής προβλήματα:

Ενώ εμείς παρεβρεθήκαμε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα με όλο το αθλητικό ιδεώδες, οι υπεύθυνοι-εκπρόσωποι της διεύθυνσης και φορείς της αθλητικής παιδείας αντί να δείχνουν το παράδειγμα μας αποκαλούσαν “μπάσταρδα” και “μούλους”. Οι διαιτητές, όντας άνθρωποι της Πύλου εκ των οποίων ο ένας είναι εν ενεργεία παίκτης της βασικής ομάδας της Πύλου, ΔΕΝ είχαν διπλώματα διαιτησίας και κάρτες και εμψύχωναν την ομάδα της Πύλου αντί να κρατούν ουδέτερη στάση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εξής επεισόδιο: ενώ η ομάδα μας καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερη και μπροστά στο σκορ ο ποδοσφαιριστής μας ήταν κάτοχος της μπάλας, δέχτηκε αντιαθλητικά χτύπημα από πίσω, πέφτοντας επικίνδυνα στο έδαφος και ο διαιτητής αντί να δώσει φάουλ και να τιμωρήσει τον παίκτη της Πύλου σε αντίδραση του δικού μας “πρόσεξε πως παίζεις έτσι” τον απέβαλε ΧΩΡΙΣ τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ο συμμαθητής μας δείχνοντας αθλητική παιδεία βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατά την διάρκεια του γεγονότος αυτού και καθώς υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ παικτών και διαιτητών παίχτηκε λανθασμένα η μπάλα και δεχτήκαμε το γκολ.

Το σκορ έγινε 1-1 και από εκεί ξεκινά η ΝΤΡΟΠΗ! Έτσι, για να μην υπάρξουν τα χειρότερα και επειδή οι υπεύθυνοι δε μπορούσαν να επιβληθούν το παιχνίδι δεν συνεχίστηκε. Εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο κύριος Νίκος Κακαλέτρης (μέλος της επιτροπής από αυτά που μάθαμε) απείλησε τον αρχηγό της ομάδας μας Γιάννη Οικονομόπουλο να υπογράψει το Φύλλο Αγώνος αλλιώς θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις αυτός και η ομάδα του. Περιμένουμε τις εξελίξεις του τι θα γίνει με έναν αγώνα που ΔΕΝ έληξε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την δική μας υπαιτιότητα. Έχοντας τους γονείς μας και τον κόσμο των Φιλιατρών με το μέρος μας, θα κινηθούμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας!

Με σεβασμό,

Οι γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ