TALENTABOUT.GR | Ελληνες Εξωτερικού | “Κούπα με την Εθνική”
Γερμανία

“Κούπα με την Εθνική”

Για τον μεγάλο στόχο της καριέρας του, μίλησε στην Γερμανία ο Παναγιώτης Ρέτσος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10 Φεβρουαρίου 2018 | Talentabout.gr Team

Μπορεί να μετράει λίγους μήνες στην Γερμανία, αλλά ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάτι που επιβεβαιώνει και η συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, η οποία είχε τίτλο: “Το ανερχόμενο αστέρι Πάνος Ρέτσος είναι κλειδί για την αναγέννηση των νεαρών της Λεβερκούζεν”.

Αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την Bundesliga, λέγοντας…

“Μου αρέσει η Bundesliga. Ακούς ότι ο ρυθμός είναι γρήγορος και το πρωτάθλημα δυνατό, αλλά κάθε ομάδα έχει 4-5 παίκτες που μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι κάτι εντυπωσιακό. Στην Λεβερκούζεν έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα στο μέλλον.

Είμαι στον τέλειο σύλλογο. Οι νεαροί παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίζουν χωρίς άγχος, χωρίς το φόβο του λάθους. Είναι κάτι πολύ καλό για εμάς, καθώς όποια λάθη κάνουμε, μας κάνουν καλύτερους”.

Για τις διαφορές που υπάρχουν με την Ελλάδα, τόνισε…

“Πιστεύω ότι από τη νοοτροπία ξεκινάνε όλα. Οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ως προς την ποιότητα. Απλώς εδώ στη Γερμανία είναι όλα πιο προγραμματισμένα. Εδώ, παίκτες 17 και 18 ετών συλλέγουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να μην είναι έτοιμοι, αλλά τους θεωρούν έτοιμους να αγωνιστούν, να κάνουν το ξεκίνημά τους. Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα και τα παιδιά 17-18 ετών θεωρούνται ακόμη ταλέντα, παίζουν στις μικρές ομάδες και ξεκινούν να παίζουν μετά τα 20-21, αλλά πιστεύω ότι τότε είναι λίγο αργά”.

Με τα 22 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για την μεταγραφή του ήταν λογικό σε κάποια φάση να ρωτηθεί και για τα χρήματα που ξοδεύονται για μεταγραφές και ξεπερνάνε τα 100 εκατομμύρια…

“Εντάξει, είναι τρομερό να ακούς ότι μια ομάδα δίνει τόσο πολλά χρήματα, ειδικά όταν έχεις παίξει μόνο έναν χρόνο επαγγελματικά. Αλλά από εκεί και πέρα μου δίνει κίνητρο να παίξω, να αγωνιστώ και να προχωρήσω τόσο στην καριέρα μου όσο και στη ζωή μου. Θυμάμαι ότι ήμουν με την Εθνική ομάδα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Λεβερκούζεν. Μου πήρε τρεις-τέσσερις ώρες για να το σκεφτώ και να αποδεχθώ τελικά, την πρόταση. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία και δεν μπορούσα να πω όχι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω αν είμαι αρμόδιος να κρίνω τα χρήματα που ξοδεύονται στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο, αν σκεφτεί κανείς ότι άνθρωποι πεινάνε και δεν έχουν λεφτά να κάνουν τα απαραίτητα”.

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, δήλωσε…

“Το να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο είναι το πιο σπουδαίο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Όταν παίζεις για τη χώρα σου, είναι άλλο συναίσθημα, δίνεις ακόμη περισσότερα πράγματα. Μετά από χρόνια ή και στο επόμενο Euro, μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε ένα τρόπαιο. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο”.

Τέλος, για τους στόχους του στο μέλλον, είπε:…

"Στην ουσία, για αυτό παίζεις ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις κάποια πράγματα και να βάζεις μεγάλους στόχους. Γιατί αν βάζεις μικρούς στόχους ποτέ δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Εγώ θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω και από εκεί και πέρα θα είμαι πολύ ευτυχισμένος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ