talentabout.gr|Home Slider|Football boots! Ταξίδι στο χρόνο…
Advertorial

Football boots! Ταξίδι στο χρόνο…

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο σωστός εξοπλισμός αποτελεί απαραίτητο συστατικό επιτυχίας για έναν αθλητή, ο οποίος σε συνδυασμό με το ταλέντο και τη σκληρή προπόνηση, οδηγεί σε ατελείωτα γκολ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23 Νοεμβρίου 2017 | Talentabout.gr Team

 Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, αναμφίβολα αποτελούν τον κύριο σύμμαχο των παικτών και για αυτό το λόγο η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι πολλοί παίκτες του ποδοσφαίρου έχουν συνδέσει το όνομα και τις επιτυχίες τους με συγκεκριμένα μοντέλα! Τι γνωρίζουμε όμως για την ιστορία τους;

Όλα ξεκίνησαν το 1526 και τον βασιλιά Henry VIII . Αν και για τους σύγχρονους ποδοσφαιρόφιλους το άθλημα είναι ένα από τα πιο λαϊκά και μαζικά, η συνεισφορά του Henry VII ήταν καθοριστική μιας και σε αυτόν οφείλουμε το πρώτο καταγεγραμμένο ζευγάρι ποδοσφαιρικών παπουτσιών, γνωστά ως football boots, μιας και κάλυπταν τον αστράγαλο με σκοπό να προστατέψουν τα πόδια.

Έκτοτε, τα ποδοσφαιρικά παπούτσια δέχτηκαν ένα πλήθος αλλαγών, τόσο στην εμφάνιση όσο και στα υλικά και στις τεχνολογίες, ώστε όχι μόνο να προστατεύουν, αλλά και να αυξάνουν την απόδοση των αθλητών.

Κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, το ποδόσφαιρο γνώρισε μεγάλη άνθιση στην Αγγλία και τα γνωστά σε όλους τότε football boots άλλαξαν εμφάνιση! Δίνοντας λιγότερη έμφαση στην άνεση και περισσότερη στην προστασία, οι σχεδιαστές κάλυψαν τα δάχτυλα των παικτών με ελάσματα χάλυβα. Μακριά κορδόνια και μεταλλικά καρφιά ένωναν το πάνω μέρος με την σόλα ενώ το βάρος τους κυμαινόταν γύρω στο μισό κιλό, όταν ήταν στεγνά! Σε περίπτωση βροχών δυσκόλευαν τις κινήσεις και επιβράδυναν κατά πολύ τους παίκτες μιας και το βάρος διπλασιάζονταν!

Οι πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν αυστηρά με το ποδοσφαιρικό παπούτσι άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, προσπαθώντας να βρουν υλικά, τεχνολογίες και μίξεις που θα μείωναν το βάρος και θα βελτίωναν την εμφάνιση, παρέχοντας στους αθλητές ταυτόχρονα μεγαλύτερη άνεση και προστασία.

Η μεγάλη ώθηση δόθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1951, ο Ruddolf Dassler (ιδρυτής της PUMA) εφεύρει τις “βιδωτές τάπες”, μια πατέντα που όχι μόνο άλλαξε το look, αλλά κυρίως εκτόξευσε την απόδοση των αθλητών. Με τις πρωτοποριακές αυτές τάπες, τις οποίες παρουσίασε σε έκθεση στη Γερμανία, η Εθνική ομάδα της χώρας, κερδίζει την Ουγγαρία στο Ανόβερο και κατακτά τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρνοντας την Γερμανία αλλά και την PUMA στην πρώτη θέση!

 

griezmman_aguero
Με λιτό αλλά εντυπωσιακό design, τεχνολογία evoKnit για καλύτερη εφαρμογή, εξαιρετικά μικρό βάρος και Pebax εξωτερική σόλα με καρφιά, και moto το “Fit. Fast. Feel. Together as ONE”, τα παπούτσια της σειράς PUMA ONE προσδίδουν μεγαλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα και καλύτερο έλεγχο της μπάλας, χαρίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα για ακόμη περισσότερες νίκες!Από εκείνα τα πρώτα ποδοσφαιρικά παπούτσια της PUMA, τα ιστορικά πλέον PUMA ATOM, μέχρι τα σημερινά PUMA ONE, η εταιρεία έχει εξελιχθεί, παραμένοντας πρώτη στις προτιμήσεις κορυφαίων αθλητών, με πιο πρόσφατους τον Forever faster επιθετικό Antoine Griezmann, που θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους ποδοσφαιριστές της εποχής και τον μοναδικό στα τελειώματα των φάσεων και τις ντρίμπλες Sergio Aguero.

Be ONE step ahead! Only with PUMA ONE!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ