TALENTABOUT.GR | Ομάδες | Ολυμπιακός | Πάντος: “Βρίσκουμε παιδιά με ταλέντο και προσωπικότητα”!
Ολυμπιακός

Πάντος: “Βρίσκουμε παιδιά με ταλέντο και προσωπικότητα”!

Ο Τάσος Πάντος βρίσκεται από το 2010 στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και όπως δήλωσε σε συνέντευξη του το ταλέντο και η προσωπικότητα είναι από τα στοιχεία, που ψάχνουν οι “ερυθρόλευκοι”.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24 Ιουλίου 2017 | Talentabout.gr Team

Ο Τάσος Πάντος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Γαύρος”, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Ολυμπιακός, σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, αλλά και το τι πρέπει να γνωρίζει ένας πιτσιρικάς που θέλει να πετύχει στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο “ερυθρόλευκος” Coach:

Βάρος στην Προσωπικότητα

“Το πρώτο στοιχείο, που πρέπει να έχει ένας μικρός αθλητής, είναι η θέληση να πετύχει. Δίνουμε μεγάλη βάση στην προσωπικότητά του. Πρέπει να αγαπάει το ποδόσφαιρο, να είναι έτοιμος να κοπιάσει γι’ αυτό που θέλει, κάνοντας θυσίες, και αν είναι τυχερός -γιατί σίγουρα παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες- να φτάσει σε πιο υψηλό επίπεδο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος, η σωματοδομή και γενικότερα τα φυσικά χαρακτηριστικά. Για εμένα, πάντως, αυτά είναι δευτερεύοντα, γιατί μέσα από τη δουλειά μπορούν να βελτιωθούν”, λέει αρχικά.

 

Πέρυσι, ο 41χρονος τεχνικός εργαζόταν στην U14, ενώ από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος της σεζόν εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας, βάζοντας το “λιθαράκι” του στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

“Είμαστε Ολυμπιακός και η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να βρίσκει παιδιά με πλούσιο ταλέντο και ισχυρή προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι μια δύσκολη ομάδα και χρειάζεται καλλιεργημένη και πάρα πολύ ισχυρή προσωπικότητα, η οποία να αντέχει στην πίεση και στον πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό, αν παρατηρήσετε, στα τμήματα υποδομής μας τα παιδιά είναι πολύ καλοί μαθητές. Δίνουμε βάση σε αυτό και προσπαθούμε να τους κάνουμε να καταλάβουν πως, μέσα από την καλλιέργεια του μυαλού και της προσωπικότητάς τους, μπορούν να ανέβουν επίπεδο και να αντεπεξέλθουν στις αθλητικές δυσκολίες”.

Αγάπη και Κόπος

“Δυστυχώς, την εποχή που ξεκινούσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο οι συνομήλικοί μου κι εγώ δεν υπήρχαν Ακαδημίες. Δεν υπήρχαν εξειδικευμένοι προπονητές, για να μας μάθουν στα πρώτα μας βήματα πώς να λειτουργούμε και να βελτιωθούμε. Τα μεγάλα μας όπλα ήταν η αγάπη για το άθλημα και ο προσωπικός κόπος για να εξελιχθείς. Προσωπικά, πράγματι κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια, όπως και άλλοι παίκτες τότε. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες σε επίπεδο γηπεδικών συνθηκών, ενώ υπήρχε έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για να μας προπονήσει. Η μεγάλη μας αγάπη και η δίψα για να καταξιωθούμε μας οδήγησε ψηλά”.

Αυτό είναι το μέλλον

“Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουν παιδιά από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά στο Ρέντη και πιστεύουμε ότι το μέλλον του Ολυμπιακού είναι η αξιοποίηση των δικών του παιδιών. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έρχονται είτε από την εγχώρια αγορά, είτε από το εξωτερικό. Με αυτό το σύστημα εκπαίδευσης που ακολουθούμε, βλέπετε -με τρανά παραδείγματα τους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο και Νικολάου- ότι μπορούμε να δούμε αποτελέσματα και στο μέλλον να έχουμε ακόμη περισσότερα παιδιά που θα συμμετέχουν και, γιατί όχι, θα πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα”.

Ικανοποίηση το χαμόγελο τους

“Φέτος είχαμε ρεκόρ προσέλευσης παιδιών στο Summer Camp. Αυτό δείχνει ότι γίνεται αρκετά καλή και οργανωμένη δουλειά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός αποτελεί πόλο έλξης. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στην Ακαδημία και να παίξουν ποδόσφαιρο. Χαλαρώνουν και μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος από τους εξειδικευμένους προπονητές της ομάδας μας, ενώ γνωρίζουν και τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής μας. Παράλληλα, επισκέπτονται το ‘‘Γ. Καραϊσκάκης’’ και το Μουσείο της ομάδας, ενώ παρακολουθούν σεμινάρια διατροφής και ψυχολογίας”.

“Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπει κανείς τα παιδιά να χαμογελούν. Ο βασικός λόγος που γίνονται αυτά τα Camps είναι για να διασκεδάσουν και να χαρούν, για να έρθουν πιο κοντά στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Ως πατέρας, τα τελευταία χρόνια πάντα φέρνω τα παιδιά μου στο καλοκαιρινό Camp, γιατί γίνεται σε ένα πολύ σύγχρονο, υγιές και ασφαλές περιβάλλον, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Παρατηρώ ότι και τα ίδια κάθε χρόνο έχουν μεγάλη θέληση και προσμονή για να έρθουν, αφού περνάνε πολύ ωραία”.

Μεγάλη βάση τα Scouting Camps

“Είναι ένα άλλο project στο οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση τα τελευταία χρόνια. Επισκεφτήκαμε τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Κύπρο. Περισσότερα από 800 παιδιά συμμετείχαν συνολικά. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το επίπεδο που συναντήσαμε. Στην Ελλάδα πάντα υπάρχει ταλέντο. Το δύσκολο σκέλος είναι η αξιολόγηση και η αξιοποίησή του. Είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Κάθε χρόνο παίρνουμε παιδιά από τα Camps που παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, όπου πήγαμε, ξέρουμε ότι υπάρχει ταλέντο. Είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε αυτά τα παιδιά και να τα φέρουμε στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, χάρη στο οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης που ακολουθούμε, στόχος μας είναι να τα προωθήσουμε στις πιο μεγάλες ομάδες και, γιατί όχι, στο ανδρικό τμήμα.”

Εξαπλωνόμαστε διαρκώς

“Διαθέτουμε ένα σπουδαίο Δίκτυο Σχολών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Εξαπλωνόμαστε διαρκώς και αυτό λέει πολλά. Εχουμε Σχολές στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, στην Αλβανία και πλέον στη Μεγάλη Βρετανία, με τη Σχολή Λονδίνου”.

  Ο Ολυμπιακός έχει... πρόταση για Κίτσο!

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ