Παρασκευή, 29/03/24
Γερμανία

Το… μέλλον της Ντόρτμουντ είναι εδώ! (vids)

Οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φτάσει τα 24 ακόμα, σκορπούν τον ενθουσιασμό στις τάξεις της Ντόρτμουντ. Μία ομάδα που αναγκάστηκε να πουλήσει τον κορυφαίο παίκτη του 2016, Χένριχ Μεχιταριάν, τον καλύτερο αμυντικό της, Ματς Χούμελς, και τον καλύτερο μέσο της, Ιλκάι Γκιουντογκάν, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, με τη χειμερινή προσθήκη του Αλεξάντερ Ίσακ, μοιάζει σε τροχιά… κυριαρχίας στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό σκηνικό. Όχι άμεσα, αλλά σε μερικά χρόνια.

Παίκτες που αποκτήθηκαν πέρυσι και φέτος ή ξεπήδησαν από τις ακαδημίες διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου ταλέντου της χώρας. Ο Κρίσταν Πούλισιτς αποτελεί τον άτυπο… ηγέτη της εθνικής ΗΠΑ, παρότι έχει μόλις 11 διεθνείς συμμετοχές, ενώ ο Ραφαέλ Γκερέιρο στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, παρότι στην Μπορούσια αγωνίζεται σε άλλη θέση.

Γιούλιαν Βάιγκλ παίζει 1,5 χρόνο βασικός, ο Ουσμάν Ντεμπελέ έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού με τις αλλεπάλληλες ντρίμπλες του και οι Εμρέ Μορ και Φέλιξ Πάσλακ από δεξιά μοιάζουν ικανοί να σχηματίσουν ένα τρομακτικό δίδυμο. Ακόμα και ο Μικέλ Μορένο δείχνει να διαθέτει ψήγματα κλάσης, με τον Τόμας Τούχελ να ακυρώνει τον δανεισμό του μετά από τον τραυματισμό του Σβεν Μπέντερ.

Σας παρουσιάζει τη νέα γενιά της Ντόρτμουντ που δίνει υποσχέσεις ακόμα και για να προσπεράσει τη σπουδαία “φουρνιά” του Γίργκεν Κλοπ.

ΡΑΦΑΕΛ ΓΚΕΡΕΙΡΟ

Ημερομηνία γέννησης: 22/12/1993 (23)

Τόπος γέννησης: Λε Μπλαν Μεσνέλ, Γαλλία

Υπηκοότητα: Πορτογαλία, Γαλλία

Βασική θέση: Κεντρικός μέσος

Δεύτερη θέση: Αριστερό μπακ, αριστερός μέσος

Πόδι: Αριστερό

Κόστος αγοράς: 12.000.000

Από: Λοριάν (Γαλλία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2020

Τρέχουσα αξία: 18.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 14 (694)

Γκολ – ασίστ: 3 – 5

Αποκτήθηκε την άνοιξη, πριν κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία και δεν μιλάει πορτογαλικά, κατάφερε να συνεννοηθεί άψογα με τον Φερνάντο Σάντος και τους συμπαίκτες του και να εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία μπακ του κόσμου. Έστω κι αν είναι… μέσος, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του στην Ντόρτμουντ.

Από τη Λοριάν ήδη είχε χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές πιο μπροστά, αν και πάντα στα πλάγια, με την ταχύτητά του να τον βοηθάει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Η τεχνική κατάρτιση με την μπάλα στα πόδια και το “εγκεφαλικό” παιχνίδι του τον έχρισε συνδετικό κρίκο μεταξύ κέντρου και επίθεσης, κάτι που έλειπε μετά από τις πωλήσεις Μεχιταριάν και Γκιουντογκάν.

Πόρισμα: Οι δυνατότητές του δεν τον “κλειδώνουν” σε μία θέση, η ηλικία του αφήνει υποσχέσεις βελτίωσης και ο ίδιος έχει προσαρμοστεί άψογα, χωρίς να επηρεαστεί από την τιμή του. Μπορεί να μην γίνει ο κορυφαίος μέσος του κόσμου, ωστόσο σε αυτό το ρευστό παιχνίδι των Βεστφαλών είναι εξαιρετικά χρήσιμος.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Γκάρεθ Μπέιλ

Πιθανότητα επιτυχίας: 80%

https://www.youtube.com/watch?v=pm1Z12D3UEg

ΦΕΛΙΞ ΠΑΣΛΑΚ

Ημερομηνία γέννησης: 29/05/1998

Τόπος γέννησης: Μπότροπ, Γερμανία

Υπηκοότητα: Γερμανία

Βασική θέση: Δεξί μπακ

Δεύτερη θέση: Δεξιός μέσος

Πόδι: Δεξί

Κόστος αγοράς: 0

Από: Ακαδημίες (Γερμανία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2019

Τρέχουσα αξία: 3.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 20 (814)

Γκολ – ασίστ: 1 – 0

Πρωταθλητής Γερμανίας με την U19 της Ντόρτμουντ το 2016 και μάλιστα ως αρχηγός, ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα στους Βεστφαλούς. Με τις “μικρές” ομάδες έχει κάνει θραύση, αφού κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 με τη Γερμανία, ενώ κατέκτησε το βραβείο για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο με τα “πάντσερU17.

Παρότι μόλις ενηλικιώθηκε, έχει δώσει μεγάλες μάχες με τον Φρανκ Ριμπερί στα ντέρμπι με Μπάγερν, ενώ στο ιστορικό 8-4 με τη Λέγκια έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Γερμανίας στο Champions League. Ο Γίργκεν Κλοπ έχει δηλώσει ότι “θα κλάψω που δεν μπορώ να προπονήσω αυτόν τον παίκτη“, αφού πρόκειται για πολυεργαλείο της δεξιάς πτέρυγας, παρότι δηλώνεται ως μπακ. Εξάλλου, στις ακαδημίες αγωνιζόταν πιο μπροστά, με συνέπεια να συγκρίνεται με τον Μάριο Γκέτσε.

Η πολύπλευρη αγωνιστική παρουσία του “Ruhrpottler” (γέννημα θρέμμα του Ρουρ), που κάποτε ήταν φίλαθλος της Σάλκε αλλά αλλαξοπίστησε, έχει να κάνει με το δυναμικό παιχνίδι του, με την επιθετική νοοτροπία, την ταχύτητα, την καλή σέντρα και τα επαρκή αμυντικά προσόντα.

Πόρισμα: Μπορεί να μονιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο η δυνατότητα να αγωνίζεται σε άλλες θέσεις και ο χαρακτήρας ηγέτη που διαθέτει, του άλλαξαν το παρατσούκλι και πλέον ακούει στο “νέος Λαμ“. Ο ίδιος δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο αφού προτιμά να συγκρίνεται με τον Ραφίνια της Μπάγερν για την εργατικότητα και την τεχνική του. Εάν καταφέρει να συνδυάζεται καλύτερα με τους συμπαίκτες του, τότε σε μία περίοδο έλλειψης δεξιών μπακ, μπορεί να αφήσει το στίγμα του.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Φίλιπ Λαμ

Πιθανότητα επιτυχίας: 65%

https://www.youtube.com/watch?v=0z3lELiEw9c

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΒΑΙΓΚΛ

Ημερομηνία γέννησης: 08/09/1995

Τόπος γέννησης: Μπαν Άιμπλινγκ, Γερμανία

Υπηκοότητα: Γερμανία

Βασική θέση: Αμυντικός μέσος

Δεύτερη θέση: Κεντρικός μέσος

Πόδι: Δεξί

Κόστος αγοράς: 2.500.000

Από: Μόναχο 1860 (Γερμανία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2021

Τρέχουσα αξία: 18.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 23 (1.826)

Γκολ – ασίστ: 1 – 0

Όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015, είχε μπροστά του τους Ιλκάι Γκιουντογκάν και Νουρί Σαχίν, σε καλή ηλικία και έτοιμους να αφήσουν πίσω τους τραυματισμούς τους. Ενάμιση αργότερα, ο Γιούλιαν Βάιγκλ μετράει ήδη 73 συμμετοχές με τη Μπορούσια και πλέον είναι αυτός που έχει πάρει την “μπαγκέτα” της μεσαίας γραμμής και μάλιστα με το 4-1-4-1 του Τόμας Τούχελ, την κρατάει μόνος του, χωρίς συμπαραστάτη.

Ο 23χρονος που αγωνίζεται με την εμπειρία 33χρονου και την όρεξη εφήβου είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής που τον εξετάζουν ακόμα μεγαλύτεροι σύλλογοι μετά από τον φετινό καταπληκτικό hinrunde. Μεταβιβάσεις ακριβείας τόσο σε κοντινή απόσταση, όσο και σε μέση και μακρινή, είτε συρτά είτε πάνω από αντιπάλους, τον εμπλέκουν συχνά σε συγκρίσεις με τον Τσάμπι Αλόνσο. Εξάλλου, τον περσινό Μάιο απέναντι στην Κολονία, με 214 κατοχές μπάλας στο ίδιο παιχνίδι σε 83 λεπτά, πήρε το ρεκόρ που κατείχε ο Ισπανός με 206 από το 2015 απέναντι επίσης στους “τράγους“.

Ευέλικτος, με έξυπνες τοποθετήσεις, ικανότητα στις στημένες φάσεις, μπορεί να μην είναι πολύ δυνατός για αμυντικός μέσος, ωστόσο χρησιμοποιεί όλα τα υπόλοιπα προσόντα του για να αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο “γρανάζι” της Ντόρτμουντ. Και όταν σε ένα χρονικό διάστημα βρέθηκε σε κακή φόρμα, συμπαρέσυρε ολόκληρη την ομάδα σε άσχημα αποτελέσματα, ενδεικτικό του πόσο βασίζεται πάνω του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Πόρισμα: Πρόκειται για έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης που βρίσκεται στη λίστα κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Μετά από μία σεζόν δίπλα στον Γκιουντογκάν, φέτος απέδειξε ότι μπορεί να χωρίς πιο έμπειρο παρτενέρ. Προσφέρει τη βάση ώστε οι… μυριάδες επιθετικογενείς παίκτες της Ντόρτμουντ να παίζουν χωρίς χαλινάρι.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Τσάμπι Αλόνσο

Πιθανότητα επιτυχίας: 100%

https://www.youtube.com/watch?v=XIV2CUC8ioI

ΜΙΚΕΛ ΜΕΡΙΝΟ

Ημερομηνία γέννησης: 22/06/1996 (20)

Τόπος γέννησης: Παμπλόνα, Ισπανία

Υπηκοότητα: Ισπανία

Βασική θέση: Κεντρικός μέσος

Δεύτερη θέση: Στόπερ

Πόδι: Αριστερό

Κόστος αγοράς: 3.750.000

Από: Οσασούνα (Ισπανία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2021

Τρέχουσα αξία: 3.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 3 (180)

Γκολ – ασίστ: 0 – 0

Η θέση του είχε μεγάλο ανταγωνισμό και η αγορά του Μικέλ Μερίνο δεν πήγε όπως το ονειρευόταν όταν άφηνε τη γενέτειρά του, Παμπλόνα, στην οποία βρισκόταν στα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του. Παρ’ όλα αυτά, η Ντόρτμουντ δεν αφήνει την περίπτωση του ψιλόλιγνου κεντρικού μέσου. Μάλιστα, παρότι η Οσασούνα διατηρεί τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ισπανία, η Μπορούσια θέλει ο παίκτης να παραμείνει στο κλίμα της Bundesliga.

Ο δανεισμός του στην Κολονία μέχρι το καλοκαίρι είχε κλείσει, όταν τραυματίστηκε ο Σβεν Μπέντερ, με συνέπεια να αλλάξουν άρδην τα σχέδια του Τούχελ. Ο παίκτης παραμένει στην ομάδα και ήδη στη χειμερινή προετοιμασία έδειξε μέρος των ικανοτήτων του, με συμμετοχή σε τέσσερα γκολ μέσα σε 115 λεπτά συμμετοχής στα φιλικά και με την Ντόρτμουντ να σκοράρει επτά φορές και να δέχεται μόλις ένα γκολ όσο ήταν ο Βάσκος στο γήπεδο.

Το στιλ του θυμίζει έντονα τον Σέρχιο Μπουσκέτς, αφού είναι μετρονόμος στις μεταβιβάσεις, αγωνίζεται και ως στόπερ, ενώ τα μακριά άκρα του τον βοηθούν πολύ στα ανασταλτικά καθήκοντα. Ούτε αυτός διεκδικεί τον τίτλο του σκληροτράχηλου “κόφτη“, ενώ οι προωθήσει του μέχρι την αντίπαλη περιοχή προκαλούν προβλήματα στους αντιπάλους.

Πόρισμα: Στην… επετηρίδα της ομάδας βρίσκεται πίσω και από τη στιγμή που δεν φεύγει τον χειμώνα για να πάρει λεπτά συμμετοχής αλλού, η εξέλιξή του θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Παρότι ποτέ δεν ήταν υποψήφιος για σπουδαία πράγματα, προς το παρόν, είναι πολύ πιθανό να μην εκπληρώσει ούτε τις βασικές υποσχέσεις που άφησε, αγωνιζόμενος 2,5 σεζόν επαγγελματικά.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Σέρχιο Μπουσκέτς

Πιθανότητα επιτυχίας: 10%

ΟΥΣΜΑΝ ΝΤΕΜΠΕΛΕ

Ημερομηνία γέννησης: 15/05/1997 (19)

Τόπος γέννησης: Βερνόν, Γαλλία

Υπηκοότητα: Γαλλία, Μαυριτανία

Βασική θέση: Αριστερό εξτρέμ

Δεύτερη θέση: Αριστερός μέσος

Πόδι: Αριστερό, δεξί

Κόστος αγοράς: 15.000.000

Από: Ρεν (Γαλλία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2021

Τρέχουσα αξία: 18.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 25 (1.676)

Γκολ – ασίστ: 5 – 12

Ο πιο θεαματικός ποδοσφαιριστής της λίστας, ο οποίος από το καλοκαίρι που αγωνίζεται στην Ντόρτμουντ και “καλπάζει” κάτω από περισσότερα φώτα, έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από τον καθένα. Εκπληκτικός με την μπάλα, με ντρίμπλα που δεν μπορεί να αποτραπεί από έναν αντίπαλο, διαθέτει τέτοια ευλυγισία που τον βοηθάει να αποφεύγει μαρκαρίσματα, ο Ντεμπελέ απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Ρεν, όπως είχε κάνει ο έφηβος Κριστιάνο Ρονάλντο όταν έφευγε από την Σπόρτινγκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε αυτό συνηγορεί και ο πρώην συμπαίκτης του Πορτογάλου στους “κόκκινους διαβόλους“, Μικαέλ Σιλβέστρ.

Μέσα σε μισή σεζόν, τα 15.000.000 ευρώ που δαπάνησε η Ντόρτμουντ το καλοκαίρι έχουν αποδειχθεί λίγα σε σχέση με τις δυνατότητες του Γάλλου διεθνή και με τη μεταπωλητική αξία που αποκτά μετά από κάθε αγώνα. Αγωνίζεται κυρίως αριστερά, εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Μάρκο Ρόις, και του αρέσει να εφορμά στην αντίπαλη περιοχή με αλλεπάλληλες ντρίμπλες αφού διαθέτει και τα δύο πόδια και την κατάλληλη στιγμή να “κόβει” για συμπαίκτη σε πλεονεκτική θέση για γκολ.

Η κατάχρηση της ντρίμπλας, κάποιες άσχημες τελικές αποφάσεις τόσο σε πάσα όσο και σε σουτ, η αδυναμία να μαρκάρει σωστά (αλλά όχι τόσο μεγάλη απροθυμία) και ο εκρηκτικός χαρακτήρας του είναι στοιχεία που ακόμα “συγκρατούν” τους σκάουτ. Η ηλικία, όμως, κάνει ακριβώς το αντίθετο, αφού στα 19 του είναι βασικός στην Ντόρτμουντ και μετράει συμμετοχή σε 17 γκολ παίζοντας 25 φορές, με δώδεκα ασίστ.

Πόρισμα: Το στιλ του συνήθως… προσελκύει δυνατά μαρκαρίσματα και σοβαρούς τραυματισμούς. Εάν καταφέρει να αποφύγει κάτι δυσάρεστο σε αυτά τα χρόνια “σφυρηλάτησης” στο κορυφαίο επίπεδο και καταφέρει να… χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα (αγωνιστικά) πάθη του, τότε σε λίγα χρόνια θα πρόκειται για ποδοσφαιριστή για τον οποίο θα δίνουν μάχη η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Κριστιάνο Ρονάλντο

Πιθανότητα επιτυχίας: 85%

https://www.youtube.com/watch?v=0gGW1XTmJdE

ΕΜΡΕ ΜΟΡ

Ημερομηνία γέννησης: 24/07/1997 (19)

Τόπος γέννησης: Μπρένσεϊ, Δανία

Υπηκοότητα: Τουρκία, Δανία

Βασική θέση: Δεξιός εξτρέμ

Δεύτερη θέση: Επιθετικός, αριστερός εξτρέμ

Πόδι: Αριστερό

Κόστος αγοράς: 9.750.000

Από: Νόρτζελαντ (Δανία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2021

Τρέχουσα αξία: 5.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 13 (519)

Γκολ – ασίστ: 1 – 2

Η παρουσία πλειάδας μεσοεπιθετικών στο ρόστερ της Ντόρτμουντ έχει κρατήσει χαμηλά τον αριθμό λεπτών συμμετοχής του Εμρέ Μορ, χωρίς να του στερήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου ταλέντου της Τουρκίας. Το “Τούρκος Λιονέλ Μέσι” που τον συνοδεύει στα έντυπα της δεύτερης πατρίδας του, εξάλλου, δεν είναι αβάσιμο, τουλάχιστον εάν εξετάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού φυσικά και όχι το επίπεδο.

Τοποθέτηση στα δεξιά της επιθετικής τριπλέτας όπως ο Αργεντινόςμάγος” και δη στα πρώτα χρόνια του, χαμηλό κέντρο βάρους και γρήγορες περιστροφές, στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Μέσι και φυσικά δυνατότητα να “κολλάει” την μπάλα στα πόδια του καθώς την προωθεί, με συνέπεια να διαθέτει ιδανικό έλεγχο και να νικάει τους αντιπάλους αμυνομένους.

Η προϋπηρεσία του ήταν 13 αγώνες με τη Νόρτζελαντ πριν αποκτηθεί έναντι σχεδόν 10.000.000 ευρώ από την Ντόρτμουντ, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο μέλλον ακόμα μπροστά του για να διορθώσει ελαττώματα όπως η κίνησή του χωρίς κατοχή μπάλας και η αμυντική συμπεριφορά του.

Πόρισμα: Εάν βοηθηθεί από αυτόν ή κάποιον άλλο καλό προπονητή, μπορεί να βελτιωθεί σε σημείο καριέρας στο τοπ επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προστεθεί κι αυτός στη λίστα με τους “νέους Μέσι” η οποία κατά καιρούς προσφέρει γέλιο.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Λιονέλ Μέσι

Πιθανότητα επιτυχίας:

https://www.youtube.com/watch?v=lblzSlHWW6c

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΠΟΥΛΙΣΙΤΣ

Ημερομηνία γέννησης: 18/09/1998 (18)

Τόπος γέννησης: Χέρσεϊ, ΗΠΑ

Υπηκοότητα: ΗΠΑ, Κροατία

Βασική θέση: Δεξιός μέσος

Δεύτερη θέση: Αριστερός μέσος, κεντρικός μέσος

Πόδι: Δεξί

Κόστος αγοράς: 0

Από: Πενσιλβάνια Κλάσικς (ΗΠΑ)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2020

Τρέχουσα αξία: 5.000.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 19 (1.213)

Γκολ – ασίστ: 2 – 6

Εδώ και δύο χρόνια θεωρείται ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την εθνική ΗΠΑ σε μεγάλες πιένες, έστω κι αν ενηλικιώθηκε προ μηνών. Από τον Ιανουάριο του 2016 που έκανε ντεμπούτο μέχρι σήμερα έχει γίνει ο νεαρότερος ξένος παίκτης (και τέταρτος νεαρότερος γενικά) που σκοράρει στη Bundesliga, ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι της Bundesliga, ο νεαρότερος Αμερικανός της σύγχρονης εποχής που σκοράρει με την εθνική ομάδα και ο νεαρότερος Αμερικανός που σκοράρει σε προκριματικά Μουντιάλ.

Η Αγγλία, όπου έζησε για 1,5 χρόνο, και η Κροατία, από την οποία κατάγεται ο παππούς του και την οποία απέρριψε όταν διεκδίκησε το ταλέντο του, έχασαν έναν ποδοσφαιριστή που στα 18 του μετράει 31 συμμετοχές και 4 γκολ με την Ντόρτμουντ, παίζοντας κυρίως ως αλλαγή και στα άκρα, όπου με την ωριμότητά, το “καθαρό” μυαλό και τις δυνάμεις, καταφέρνει να υπερκεράσει εμπόδια κουρασμένων αμυνομένων.

Είναι αρκετά άμεσος στο παιχνίδι του και όταν παίζει στα πλάγια, του αρέσει να τρέχει κατά μήκος της γραμμής και μέχρι το άουτ και να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα τόσο κατά μήκος όσο και κατά πλάτος. Δεν διαθέτει την ίδια εκρηκτικότητα και την ίδια ντρίμπλα με τους Ντεμπελέ και Μορ, ωστόσο είναι καλός τεχνίτης και εάν… αδειάσει ο χώρος, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί πιο κεντρικά και πίσω.

Πόρισμα: “Κολυμπάει” στα βαθιά από τα 17 του. Θεωρείται ο πρώτος παίκτης στον οποίο θα στραφεί ο Τούχελ στον πάγκο, όταν θέλει να αλλάξει τα πράγματα σε έναν αγώνα. Στις ΗΠΑ είναι… σούπερ σταρ, χωρίς καλά καλά να τον έχουν δει οι συμπατριώτες του. Οι προσδοκίες είναι τεράστιες για τον Πούλισιτς και μέχρι στιγμής έχει ανταπεξέλθει. Τα επόμενα δύο χρόνια μοιάζουν τα πιο κρίσιμα για την εξέλιξη της καριέρας του, ωστόσο με τον συναγωνισμό που έχει στην Ντόρτμουντ, δύσκολα θα βρει τον χρόνο που χρειάζεται.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Μάριο Γκέτσε

Πιθανότητα επιτυχίας: 50%

https://www.youtube.com/watch?v=pK_7tT08oag

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΙΣΑΚ

Ημερομηνία γέννησης: 21/09/1999 (17)

Τόπος γέννησης: Στοκχόλμη, Σουηδία

Υπηκοότητα: Σουηδία, Ερυθραία

Βασική θέση: Επιθετικός

Δεύτερη θέση: Δεξί εξτρέμ

Πόδι: Δεξί

Κόστος αγοράς: 8.600.000

Από: ΑΙΚ (Σουηδία)

Συμβόλαιο έως: 30/06/2019

Τρέχουσα αξία: 1.750.000

Αγώνες 2016-2017 (λεπτά): 18 (1.196)

Γκολ – ασίστ: 9 – ;

Ο Ίσακ μετράει δέκα γκολ σε 24 εμφανίσεις με την ΑΙΚ στο πρωτάθλημα, μεταξύ των οποίων δύο ανήμερα των 17ων γενεθλίων του απέναντι στην Τζουργκάρντεν. Επιπλέον, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στον αγώνα κόντρα στη Σλοβακία στις 12 Ιανουαρίου, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 105 ετών. Αποτελεί, δε, τον δεύτερο νεαρότερο παίκτη που εκπροσώπησε την εθνική Σουηδίας, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ίσως το μεγαλύτερο… παράσημο, όμως, είναι ότι… ξεπέρασε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αφού το κόστος της μεταγραφής εκτιμάται στα 8.600.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για το σουηδικό ποδόσφαιρο, καταρρίπτοντας τα 7.800.000 ευρώ που έδωσε ο Άγιαξ στη Μάλμε για να αγοράσει τον… αυθεντικό Ιμπραχίμοβιτς το 2001.

Ο 17χρονος εξελίχθηκε σε “μήλον της έριδος” μεταξύ Ρεάλ και Ντόρτμουντ, με συνέπεια να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να γίνει αρκετές φορές πρωτοσέλιδο στα κορυφαία ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε προσγειωμένος και επέλεξε την ομάδα όπου έκρινε ότι μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα, στοιχείο που αποδεικνύει πολλά για το μέλλον του. Ψηλός (1,90μ.), με μεγάλα πόδια που τον βοηθούν στους διασκελισμούς, διαθέτει ανεπτυγμένο ένστικτο σέντερ φορ και καλή ντρίμπλα.

Πόρισμα: Μετά από 1,5 χρόνο στη Σουηδία, όπου δικαιωματικά έκλεψε την παράσταση με την ψυχραιμία που επέδειξε μπροστά από την αντίπαλη εστία, ήρθε η ώρα να κολυμπήσει στα “βαθιά“. Ο ντόρος που έγινε γύρω από το όνομά του είχε βάση, ωστόσο οι (πάμπολλες) συγκρίσεις με τον Ιμπραχίμοβιτς, μόνο καλό δεν του κάνουν.

Υπερβολικός (;) χαρακτηρισμός: Νέος Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Πιθανότητα επιτυχίας: 30%

Πηγή: sport24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...