Παρασκευή, 29/03/24
Ολυμπιακός

Έκοψαν την πίτα τους οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού! (photos)

Με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το παρών, οι Ακαδημίες του συλλόγου έκοψαν την καθιερωμένη πίτα και υποδέχθηκαν επίσημα πλέον το 2017.

Ο ισχυρός άνδρας των “ερυθρολεύκων” μίλησε σε όλα τα παιδιά λέγοντας τους:

“Θα ήθελα να ευχηθώ σ’ όλους σας καλή χρονιά με υγεία, χαρές και επιτυχίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι για άλλη μια χρονιά εδώ μαζί σας, με τα παιδιά, τους προπονητές και όλο το επιτελείο εδώ στο Ρέντη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπαρχουν εδω μέσα και τους βλέπετε και εσείς παίκτες της ομάδας που προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την προεδρία του Ολυμπιακού, το 2010, είχα πει ότι όνειρο μας είναι να φτιάξουμε τα Τμήματα Υποδομής και μετά από κάποια χρόνια να δούμε πολλούς παίκτες στη βασική ενδεκάδα και στη 18αδα της ομάδας. Αυτό το όνειρο πλέον είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια υπόθεση, και αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά υπήρχαν συντονισμένες προσπάθειες και σκληρή δουλειά. Υπήρξε επίσης και ένας άνθρωπος που είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού που τόλμησε ν’ αναδείξει αυτά τα παιδιά και να κάνει το όνειρο τους πραγματικότητα. Να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο και να πρωταγωνιστούν σ’ αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τα Τμήματα Υποδομής και θεωρούμε ότι είναι καλό για τον σύλλογο, για την περιοχή μας και για τον τόπο. Τα πολλά λόγια δεν χρειάζονται αλλά χρειάζονται έργα, σκληρή δουλειά, νίκες, να πρωταγωνιστούμε καθημερινά και στα γήπεδα και στην κοινωνία. Το έχουμε πετύχει αυτό και αισθάνομαι περήφανος για όλους εσάς. Να έχετε την υγεία σας και όλα θα πάνε καλα”.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Γιώργος Παύλου, ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Πάουλο Μπέντο, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης κ. Κριστιάν Καρεμπέ, ο Αθλητικός Διευθυντής κ. Φρανσουά Μοντεστό και ο Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κ. Κούλης Δουρέκας. Φυσικά εκεί ήταν όλα τα στελέχη και οι προπονητές της Ακαδημίας αλλά και ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας και Διευθυντής Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα παιδιά που αποτελούν ίνδαλμα για όλα τα μέλη της Ακαδημίας, ο Γιώργος Μανθάτης, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Δημήτρης Νικολάου, που είναι μέλη της πρώτης ομάδας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. κ. Παύλου ανέφερε:

“Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά παιδιά και αγαπητοί συνεργάτες, σας εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά με υγεία σ’ εσάς και στις οικογένειες σας. Ασφαλώς και καλή πρόοδο στα μαθήματα σας. Εκείνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι ο Ολυμπιακός πιστεύει σε εσάς και επενδύει στις Ακαδημίες. Επενδύει συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό, στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα το 2016 φτιάχτηκε ένα νέο γήπεδο για την Ακαδημία αλλά και το Playroom. Για φέτος πρόκειται να ανακατασκευαστούν όλα τα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία φαίνεται ότι αποδίδει με την συμμετοχή παιδιών της στην Α’ ομάδα. Αυτό που μέχρι πριν από ένα χρόνο φαινόταν σαν όνειρο, τώρα είναι αλήθεια. Συνολικά εδώ έχετε όλες τις δυνατότητες και από εσάς εξαρτάται να προχωρήσετε. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή κ. Μπέντο και το επιτελείο του για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα παιδιά της Ακαδημίας αλλά και την υποστήριξη του μιας έχει εργαστεί στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, το τμήμα scouting για την σκληρή δουλειά αλλά και το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου που είναι αιμοδότης της Ακαδημίας από πλευράς παικτών καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί. Στα πλαίσια του κοινωνικού προσώπου του Ολυμπιακού καλωσορίζουμε το νέο τμήμα «Μαζί στην ζωή-Μαζί στον Ολυμπιακό» που αποτελείται από ποδοσφαιριστές Ειδικών Σχολείων του Πειραιά”.

Στο τέλος τον λόγο πήραν και πέντε παιδιά που πλέον ανήκουν στην πρώτη ομάδα.

Ο Γιώργος Μανθάτης δήλωσε: “Καλή χρονιά σ’ όλους σας. Ήμουν και εγώ εκεί όπου είστε εσείς σήμερα. Είναι η 11η χρονιά που είμαι παρών στην πίτα της Ακαδημίας. Αυτό που θέλω να σας πω είναι να μην σταματάτε την δουλειά και θα τα καταφέρετε. Πολλές επιτυχίες σ’ όλους”.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος ανέφερε: “Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σ’ όλους. Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να σταματάτε να έχετε όνειρα. Ήμασταν και εμείς εδώ. Ν’ ακούτε τους προπονητές σας, να κοιτάτε το σχολείο και προοδεύτετε”.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος σημείωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ μαζί σας. Φέτος έχουμε την τύχη και την τιμή να παίζουμε στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Μας βοηθήσατε εσείς και φυσικά ο προπονητής και ο Πρόεδρος που μας στηρίζει συνεχώς. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές στην Ακαδημία και χαρές και λύπες. Απο αυτά μάθαμε. Υγεία σ’ όλους σας”.

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε: Καλή χρονιά σ΄ όλους σας. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας. Είχαμε όνειρο να παίξουμε στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και τα καταφέραμε. Γι’ αυτο και εσείς να ακολουθείτε τ’ όνειρα σας”.

Ο Δημήτρης Σκαφίδας ανέφερε: “Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία να προπονούμαι στην πρώτη ομάδα. Ονειρεύομαι και εγώ όπως και εσείς την πρώτη μου συμμετοχή στην ομάδα. Καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες σ’ όλους σας”.

Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί σε κάθε ομάδα ήταν:

U20: ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ
U17: ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
U16: ΤΣΕΡΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
U15: ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
U14: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
U13: ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
U12: ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
U11: ΜΠΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
U10: ΛΑΜΠΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
U9 : ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
U8 : ΖΩΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...