Πέμπτη, 25/04/24
Κόσμος

Ταλέντα…γεμάτα από χρυσάφι! (vids)

Η μετεγγραφή του Αλεξάντερ Ίσακ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί να ήταν από τις πιο “ηχηρές” στην περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν άλλες 12 αντίστοιχες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έκαναν σε πολύ μικρή ηλικία το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους.

Πάμε να δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί:

1) Αλεσάντρε Πάτο

https://www.youtube.com/watch?v=XQCsg-2rW6s

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο Αλεσάντρε Πάτο. Ο Βραζιλιάνος φορ, στην ηλικία των 18 ετών, πήρε μετεγγραφή στην Μίλαν έναντι 22 εκατ. ευρώ.

2) Γκάρεθ Μπέιλ

https://www.youtube.com/watch?v=SAjlul1CowE

Ο Ουαλός σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τα πρώτα του βήματα στην Σαουθάμπτον. Οι “Άγιοι” (φημισμένοι για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες τους) τον πούλησαν το 2007 έναντι 14,7 εκατ. ευρώ στην Τότεναμ.

3) Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν

Ο Άλεξ Τσαμπερλέιν είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από την Σάουθαμπτον. Το 2011 πήρε μετεγγραφή για την Άρσεναλ έναντι 13,8 εκατ. ευρώ.

4) Θίο Γουόλκοτ

Ο Θίο Γουόλκοτ είναι ακόμα ένα προϊόν της Σάουθαμπτον. Το 2005 πήρε μετεγγραφή στην Άρσεναλ έναντι 11 εκατ. ευρώ.

5) Φαμπρίσιο Κολοτσίνι

Το 1999 ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι πήρε μετεγγραφή στην Μίλαν, από την Μπόκα Τζούνιορς, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να μην καθιερώθηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα των “ροσονέρι“, παρόλα αυτά αποτέλεσε σταθερή αξία σχεδόν σε όλη την καριέρα του.

6) Άαρον Ράμσεϊ

Ο Άαρον Ράμσεϊ πήρε μετεγγραφή στην Άρσεναλ το 2008 ερχόμενος απ’ την Κάρντιφ! Η ομάδα από την Ουαλία έβαλε στα ταμεία της 6.4 εκατ. ευρώ

7) Χάβι Μαρτίνεθ

https://www.youtube.com/watch?v=8nKJj6g8-J0

Το 2006 ο Χάβι Μαρτίνεθ πήγε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο από την Οσασούνα Β’ έναντι 6 εκατ. ευρώ. Εκεί έμεινε για έξι χρόνια, καταγράφοντας 240 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 25 γκολ.

8) Μάρκο Φοσάτι

Ο Μάρκο Φοσάτι το 2010, καθώς πήρε μετεγγραφή απ’ την Ίντερ στη Μίλαν, έναντι 6 εκατ. ευρώ. Πρέπει να επισημάνουμε, ότι ουδέποτε αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των “ροσονέρι“, καθώς δινόταν δανεικός “δεξιά” και “αριστερά“.

9) Τόμας Καλάς

Οι εμφανίσεις του με την, Σίγκμα Όλομουτς, έκαναν τους ανθρώπους της Τσέλσι να ξοδέψουν 10 εκατ. ευρώ, ώστε να τον πείσουν να μετακομίσει στο Λονδίνο.

10) Αντόνιο Σανάμπρια

https://www.youtube.com/watch?v=d1SSsGRIVUo

Το 2013 η Σασουόλο πλήρωσε 5.7 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα Β’ για να αποκτήσει τον Αντόνιο Σανάμπρια. Ο Παραγουανός έμεινε στον ιταλικό σύλλογο για μία σεζόν (2013-14), μετρώντας μόλις 2 συμμετοχές.

11) Ρονάλντο

Ο λόγος για το “φαινόμενο“, το οποίο έπεισε τους ιθύνοντες της Αϊντχόφεν να τον αποκτήσουν απ’ την Κρουζέιρο με μόλις 5.4 εκατ. ευρώ.

12) Ζεράρ Πικέ

Τελευταίος της λίστας είναι ο Ζεράρ Πικέ! Ο Καταλανός στόπερ το 2004 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι “μπλαουγκράνα” ξόδεψαν 5.2 εκατ. ευρώ, ποσό (που αν αναλογιστούμε την καριέρα του) δείχνει…αρκετά μικρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League U17

“Χαμός” στα ημιτελικά της Super League U17 για μια...

Η Super League U17 έφτασε αισίως στα ημιτελικά των μπαράζ αγώνων, για μια θέση στον τελικό που...
Super League U19

Με δυο μεγάλα ντέρμπι έρχεται η Super League U19!

Το πρωτάθλημα της Super League U19 φτάνει στο τέλος του, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μικρό...
Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...