Διατροφή

Τα οφέλη του καφέ στους ποδοσφαιριστές!

Η καφεΐνη που εμπεριέχεται στον καφέ και όχι μόνο, βελτιώνει την απόδοση. Χιλιάδες μελέτες έχουν δείξει πως καταναλώνοντας καφέ πριν από μια σωματική πρόκληση, συμβάλει στην βελτίωση της αντοχής και της ταχύτητας.

Ωστόσο θα πρέπει να επιλεχθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή για το βέλτιστο αποτέλεσμα και αυτή είναι μια ώρα πριν από το αθλητικό γεγονός που πρόκειται να συμμετάσχει κάποιος.

Έρευνες έχουν δείξει πως 6 ml καφέ για κάθε κιλό σωματικού βάρους είναι η σωστή αντιστοιχία για να δει κάποιος αποτελέσματα. Υψηλότερη δόση δεν θα επιφέρει καλύτερο αποτέλεσμα, αντίθετα μπορεί να προκαλέσει ζάλη, άγχος και αύξηση καρδιακών σφυγμών.

Ο καφές έχει θετική επίδραση στην λειτουργία του εγκεφάλου. Εμπεριέχει ένα σύνολο ουσιών όπως οι πολυφαινόλες που βοηθούν τα άτομα με άνοια και αλτσχάιμερ.

Δεν έχει αποδειχθεί πως ο καφές αφυδατώνει τον άνθρωπο. Η κατανάλωση 5 φλιτζανιών καφέ σύμφωνα με έρευνες έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στην αφυδάτωση του οργανισμού.

Δεν απαιτείται να πιείτε τον καφέ για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του. Μια πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, υποστηρίζει πως οι αισθητήρες στο στόμα μας μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξη της καφεΐνης, ακόμη και αν δεν τον καταπιούμε και τον φτύσουμε. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αποδοτικό σε περιπτώσεις μεγάλων διαδρομών όπου ο αθλητής αδυνατεί να καταναλώσει οτιδήποτε από ένα σημείο και μετά.

Ο καφές ενδέχεται να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά από έντονη άσκηση. Ποδηλάτες που μετείχαν σε μια έρευνα και οι οποίοι ασκήθηκαν σκληρά για δύο μέρες, όταν κατανάλωσαν ένα ενεργειακό ποτέ με υδατάνθρακες και καφεΐνη, αποκατέστησαν πολύ πιο γρήγορα τις “αποθήκες” γλυκογόνων σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν μόνο υδατάνθρακες.

Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από το να πίνετε απλά καφέ. Σε περίπτωση που μια κούπα καφέ το πρωί δεν σας φαίνεται αρκετή, βάλτε σαν γαρνίρισμα στα πανκεικς καφέ με βούτυρο ή δοκιμάστε τον καφέ μέσα σε smoothie.

Πηγή: runnfun.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...