Πέμπτη, 25/04/24
Ποδόσφαιρο Αλάνας

Οι 10 κανόνες του ποδοσφαίρου αλάνας! (photos)

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί κανονισμοί, υπάρχει ο διαιτητής που φροντίζει να τηρηθούν, αλλά και ο πρωταθλητισμός που σε κάνει να παίρνεις μια νίκη ή ήττα στα σοβαρά. Αυτό γίνεται όταν πλέον βρισκόμαστε σε μεγάλη ηλικία.

Πολλοί από εμάς, στην μικρή ηλικία, μάθαμε να παίζουμε μπάλα στην αλάνα ή για να το τελειοποιήσω… στο δικό μας “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Οι στιγμές -τότε- ήταν απλά “μαγικές”, γιατί εκείνη την εποχή δεν ένοιαζε κανέναν ο πρωταθλητισμός, αλλά το πως θα περάσει καλά με την παρέα του.

Όπως όλα τα αθλήματα, όμως, έτσι και το ποδόσφαιρο αλάνας είχε τους δικούς του κανόνες. Αστείοι και διασκεδαστικοί… αλλά για εμάς τότε ήταν “ευαγγέλιο”. Πάμε να θυμηθούμε κάποιους από αυτούς:

1) Ο Χοντρούλης της παρέας ήταν ο τερματοφύλακας. (ΟΡΟΣ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ!)

xontros_terma

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο “τροφαντούλης” φίλος θα καθόταν τερματοφύλακας, γιατί πάντα θα είναι ο καλύτερος για την θέση, από οποιονδήποτε άλλον.

2) Αυτός που έχει την μπάλα αποφασίζει ποιος θα παίξει

paidi_mpala

Αν δεν έχεις μπάλα… κακό του κεφαλιού σου… Πρέπει να έχεις από “κοντά” τον τυπά με την μπάλα, έτσι ώστε να σε επιλέξει στο παιχνίδι του. Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις μια μπάλα και να γίνεις το αφεντικό… της κάθε αλάνας.

3) Πέναλτι δίνονται μόνο… αν αυτός που το ζητάει δώσει ρεσιτάλ για όσκαρ.

penalti

Εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η… υποκριτική. Αν είσαι καλός ηθοποιός, το πέναλτι το έχεις στο “τσεπάκι”. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι στην αλάνα παίζουν οι σκληροί, μόνο αν σπάσει το πόδι, το χέρι ή έστω να δούμε λίγο αίμα… μόνο τότε είναι ΦΑΟΥΛ.

4) Το παιχνίδι τελειώνει όταν κουραστούν όλοι

Δεν μας απασχολεί αν η ομάδα σου κερδίζει με 4-5 γκολ διαφορά, σημασία έχει ότι κουραστήκαμε και πρέπει να σταματήσει ο αγώνας. Αν είσαι αντίθετος σε αυτό, πήγαινε σε ομάδα που να παίζει με τον χρόνο.

5) Τα 4-5 γκολ δεν έχουν σημασία μπροστά στο “τελευταίο γκολ”

Σημασία στο παιχνίδι έχει το “Τελευταίο γκολ” και όχι ποια ομάδα βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Δηλαδή μια ομάδα αν κερδίζει με 5-0 και συμφωνηθεί να λήξει το παιχνίδι με ένα τελευταίο γκολ, νικήτρια θα είναι η ομάδα που το πέτυχε.

6) Δεν υπάρχει ΠΟΤΕ διαιτητής

diaititis

Μπορεί στο πραγματικό ποδόσφαιρο να υπάρχει διαιτητής, ωστόσο στην αλάνα τα κόλπα είναι…αλλιώς!

7) Σε περίπτωση που δεν έχει κανένας μπάλα, τότε βολευόμαστε και με το πλαστικό μπουκαλάκι του νερού

plastika-mpoukalia

Δεν έχει μπάλα κανείς στην παρέα; Κανένα πρόβλημα! Την λύση μπορεί να δώσει και ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε…μπάλα ποδοσφαίρου για λίγες ώρες.

8) Σε περίπτωση που επιλεγείς τελευταίος κάτι…συμβαίνει! Είτε είσαι άμπαλος, είτε κάτι τους έχεις κάνει, είτε σου κάνουν…”χάρη” που σε αφήνουν να παίξεις.

Για να σε επιλέγουν τελευταίο κάτι συμβαίνει. Τα ενδεχόμενα είναι δύο, ή να έχεις τσακωθεί με κάποιον από την παρέα ή να είσαι…άμπαλος!

9) Πάντοτε η μπάλα θα “σφηνώνει” κάτω από κάποιο αυτοκίνητο. Αυτός με τα μακρύτερα πόδια ή ο πιο μικροκαμωμένος ¨λύνουν” τον γόρδιο δεσμό.

amaxi_mpala

Το “αιώνιο” πρόβλημα του ποδοσφαίρου αλάνας! Πάντα μα πάντα η μπάλα θα σφηνώνεται κάτω από κάποιο αυτοκίνητο. Εάν έχεις στην παρέα έναν μικροκαμωμένο ή κάποιον με μακριά πόδια τότε δεν έχεις πρόβλημα, αν όμως λείπει ένας από αυτούς τότε…σκούρα τα πράγματα.

10) Όταν αυτός που έχει την μπάλα εκνευρίζεται, παίρνει την μπάλα, φεύγει και το παιχνίδι αυτόματα τελειώνει!

Τον κάτοχο της μπάλας πρέπει να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου! Έτσι και τον εκνευρίσεις οι συνέπειες είναι…μεγάλες! Παίρνει την μπάλα, φεύγει και ο αγώνας λήγει επί τόπου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...