Παρασκευή, 29/03/24
Γερμανία

Ναμπί Κειτά: Ο “βασιλιάς” της Λειψίας! (photos/vids)

Ο νεαρός Ναμπί Κειτά (γεννημένος στις 10/02/1995) αγωνίζεται στο Γερμανικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Λειψίας και πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά.

Ο 21χρονος μετακόμισε στην Λειψία από την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και από τότε μετρά σε 15 συμμετοχές 4 γκολ και 2 ασίστ. Έχει ύψος 1,72 και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού μέσου, με προτιμότερο πόδι το δεξί. Κατάγεται από το Κονάκρι της Γουινέα και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

keita2

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο έφηβος Νάμπι Κειτά ταξίδεψε στη Γαλλία για να κυνηγήσει το όνειρο του ποδοσφαιριστή και μετά από δυο ανεπιτυχή σε Λε Μαν και Λοριάν, κατάφερε να βρεί την “γωνίτσα” του στην Ιστρ. Οι εμφανίσεις του και ο χαρακτήρας του τον οδήγησαν τον Ιούλιο του 2014 στην Σάλτσμπουργκ έναντι 1.500.000 ευρώ. Με την Σάλτσμπουργκ ο 19χρονος, τότε, Ναμπί περπάτησε σε δαιφορετικά μονοπάτια. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και σε 81 συμμετοχές πέτυχε 20 γκολ και 11 ασίστ. Εντυπωσιακό, αν φανταστεί κανείς ότι προερχόταν από μια τοπική ομάδα στη Γουινέα. Στην Αυστρία ο νεαρός κέρδισε με την ομάδα του 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, για να έρθει η πρόταση από την νεοφώτιστη Λειψία. Την Ιουλίου του 2016 ο Ναμπί Κειτά είναι και με τη βούλα ποδοσφαιριστής της Λειψίας, κομμάτι της Bundesliga.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Κεϊτά, παρά το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στην Λειψία. Ταιριάζει απόλυτα στη νεανική μας ομάδα με τον δυναμισμό του, την εκπληκτική τεχνική του και τον χαρακτήρα του”, είχε πει ο Ράνγκνικ μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής το περασμένο καλοκαίρι. “Θέλω να γίνω ο καλύτερος Αφρικανός παίκτης”, τόνισε ο Κεϊτά, που αποκάλυψε ότι είδωλό του είναι ο Γιάγια Τουρέ. “Είναι δυνατός, δουλεύει σκληρά και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή”.

keita3

Ο coach της Λειψίας άρχισε να δίνει δειλά – δειλά παιχνίδια στα “πόδια” του Κειτά και αυτός με τη σειρά του ανταποκρίθηκε αμέσως, δείχνοντας από νωρίς ότι θα είναι το Next Big Thing του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο 21χρονος μέσος βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει ένας από τους πληρέστερους στην Ευρώπη. Αμυντικά είναι εξαιρετικός, όμως στην επίθεση είναι εκεί που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο. Δεν κάνει το λάθος, τρέχει ασταμάτητα, πιέζει, μαρκάρει, σκοράρει με κάθε τρόπο. Η κάθετη πάσα του είναι ίσως εκείνη που τον ξεχωρίζει.

Ο νεαρός αποκαλείται από πολλούς ως ο “Αφρικανός Ντέκο” με τις Άρσεναλ, Σίτι και Λίβερπουλ να κάνουν τα “γλυκά μάτια”  για την απόκτηση του. Στόχος, πάντως, του Ναμπί είναι να γίνει ο πιο ανέλπιστος πρωταθλητής της Γερμανίας, μετά την Καιζερσλάουτερν το 1998.

Δείτε videos με το ταλέντο του νεαρού:

https://www.youtube.com/watch?v=Pt6olULi1D4

https://www.youtube.com/watch?v=LQSBMVb-xAU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...