Σάββατο, 20/04/24
Γερμανία

Η επένδυση στο μέλλον και το μεγάλο στοίχημα! (vids)

Μπορεί να μην φημίζεται και τόσο πολύ για τις ακαδημίες της, ωστόσο έχει τον τρόπο να αναδεικνύει ταλέντα σε βάθος χρόνου. Φέτος όμως η Μπορούσια Ντόρτμουντ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Τόμας Τούχελ “ξεχειλίζει” απο νεανικότητα και ταλέντο.

Συνολικά 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών βρίσκονται στα πλάνα του Γερμανού προπονητή, με κάποιους εξ αυτών μάλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιούλιαν Βάιγκλ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Εμρέ Μορ, Κρίστιαν Πούλισιτς και Φέλιξ Πάσλακ είναι η επόμενη “φουρνιά” των “Βεστφαλών”, οι οποίοι αν θέλουν να πετύχουν θα πρέπει να τους κρατήσουν πάση θυσία στο ρόστερ τους.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως δεν πρέπει να τους πουλήσουν παρά το ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να δημιουργείται ήδη για κάποιους. Άλλωστε αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να έχεις υπομονή και να μην πουλάς γρήγορα το προϊόν που παράγεις.

Πάμε όμως να δούμε τον καθένα ξεχωριστά:

Γιούλιαν Βάιγκλ

“Μετακόμισε” το καλοκαίρι του 2015 στο Βεστφάλεν και αποτελεί εισήγηση του Τόμας Τούχελ. Ο Γιούλιαν Βάιγκλ (γεννημένος στις 8/9/1995) έχει γαλουχηθεί στις ακαδημίες της Μόναχο 1860 και η Ντόρτμουντ τον αγόρασε έναντι ενός πολύ μικρού ποσού (γύρω στα 4.000.000 ευρώ). Απο την πρώτη του σεζόν κιόλας, ο νεαρός κεντρικός μέσος κατάφερε να ξεχωρίσει. Αγωνίστηκε πέρυσι σε 51 παιχνίδια έχοντας εξαιρετική απόδοση. Και φέτος είναι εξαιρετικός, ενώ συνεισφέρει και στο σκοράρισμα. Κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ακατάπαυστα τρεξίματα, πολλά μαρκαρίσματα και ωραίες μεταβιβάσεις. Ο 21χρονος μέσος έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ήδη πολλές μεγάλες ομάδες τον έχουν βάλει στο “μάτι”, ωστόσο η Ντόρτμουντ πολύ δύσκολα θα τον πουλήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=XIV2CUC8ioI

Ουσμάν Ντεμπελέ

Πρόκειται για την καλύτερη μετεγγραφή της ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ (γεννημένος στις 15/5/1997) είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε την Ντόρτμουντ. Η απόφαση του ήταν λογική αν σκεφτεί κανείς πως είναι μόλις 19 χρονών και σε περίπτωση που πήγαινε στην Μπαρτσελόνα, την Ρεαλ Μαδρίτης ή κάποια άλλη μεγάλη ομάδα που ενδιαφέρονταν γι αυτόν πιθανότατα να μην αγωνιζόταν τόσο πολύ. Προϊόν των ακαδημιών της Ρεν, ο νεαρός ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε πέρυσι εξαιρετική σεζόν με 12 γκολ σε 29 εμφανίσεις. Στη φετινή σεζόν αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι στη “μηχανή” του Τόμας Τούχελ, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση να του βγαίνει μια σπουδαία μετεγγραφή. Το ποσό που πλήρωσαν οι “Βεστφαλοί” στη γαλλική ομάδα δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με φήμες υπολογίζεται πως έφτασε τα 15.000.000 ευρώ. Ο 19χρονος άσος αγωνίζεται κυρίως πίσω απο τον επιθετικό, ωστόσο μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης, αλλά και του κέντρου. Έχει “δέσει” αρμονικά με τα “αστέρια” της Ντόρτμουντ, ενώ έχει σημειώσει και 5 γκολ σε 24 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, πάνω στο οποίο η Μπορούσια στηρίζει πολλά για το μέλλον, αλλά όπως εξελίσσεται και για το παρών της.

https://www.youtube.com/watch?v=1nw2r6x-4pY

Εμρέ Μορ

Δεν είναι στο επίπεδο των Βάιγκλ και Ντεμπελέ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του. Ο Εμρέ Μορ (γεννημένος στις 24/7/1997) ήρθε στη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι που πέρασε. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες μιας μικρής ομάδας στη Δανία. Το 2015 υπέγραψε στη Νόρτζελαντ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη καριέρα του, ωστόσο δεν έμεινε για πολύ εκεί. Οι “Βεστφαλοί” τον ξεχώρισαν και φρόντισαν να τον αποκτήσουν γρήγορα και να περιμένουν την εξέλιξη του. Προερχόμενος κυρίως απο τον πάγκο έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 13 παιχνίδια, ενώ έχει πετύχει και το παρθενικό του γκολ στη Bundesliga. Παράλληλα είναι διεθνής και με την Τουρκία, όπου έχει καταγράψει 5 επίσημες συμμετοχές. Οι δυο μάλιστα εξ αυτών σημειώθηκαν στο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Σιγά-σιγά παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες απο τον Τόμας Τούχελ. Έχει καλή ταχύτητα και χειρίζεται άψογα την μπάλα. Αν δουλέψει μπορεί να πετύχει.

https://www.youtube.com/watch?v=WDH9uT9PrZA

Κρίστιαν Πούλισιτς

Απο το καλοκαίρι του 2015, ο Κρίστιαν Πούλισιτς (γεννημένος στις 18/9/1998) βρίσκεται στο ρόστερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πέρυσι κατέγραψε 12 συμμετοχές πετυχαίνοντας 2 γκολ, ενώ παράλληλα αγωνίζονταν και στη δεύτερη ομάδα των “Βεστφαλών”. Στη φετινή σεζόν δείχνει πιο ώριμος και έχει ήδη καταγράψει 18 συμμετοχές, έχοντας και 2 γκολ. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός  αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση για την γερμανική ομάδα, η οποία πιστεύει πάρα πολύ στο ταλέντο του. Παίζει στα άκρα της μεσαίας γραμμής, αλλά και της επίθεσης. Είναι διεθνής με την ομάδα των ΗΠΑ, όπου μετράει 8 συμμετοχές και 2 γκολ. Μπορεί να αποδειχθεί “λίρα” εκατό για την Μπορούσια στο μέλλον.

Φέλιξ Πάσλακ 

Εντάχθηκε το 2012 στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ και στην ουσία μεγάλωσε ποδοσφαιρικά εκεί, καθώς ήταν μόλις 14 χρονών. Ο Φέλιξ Πάσλακ (γεννημένος στις 29/5/1998) αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, αλλά και ως μπακ. Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε συνολικά σε 3 παιχνίδια, δείχνοντας πως ακόμη θέλει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί. Φέτος δείχνει πιο ώριμος με τον Τόμας Τούχελ να του δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Ήδη μετράει 12 συμμετοχές, ενώ το μοναδικό του γκολ το έχει πετύχει στη φάση των ομίλων του Chmapions League. Αργά αλλά σταθερά παίρνει τις ευκαιρίες του και αφήνει πολλές υποσχεσεις για το μέλλον. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ακόμα το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...