Παρασκευή, 19/04/24
Ολυμπιακός

Μπέντο: “Θα δοθεί ευκαιρία σε όλους”!

Πολλά σημαντικά πράγματα είχε να πει στην κάμερα της Nova ο Πάουλο Μπέντο, πλέκοντας το εγκώμιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τις ευκαιρίες που δεν πήραν μερικά παιδιά, όσο ήταν  στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ υποστήριξε πως στο μέλλον θα δώσει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και σε άλλα παιδιά απο την U20 των “ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 47χρονος προπονητής:

Για την αδυναμία του στους νέους ποδοσφαιριστές και το παράδειγμα της Σπόρτινγκ:

“Μπορώ να θυμηθώ ονόματα. Όμως, δε θέλω. Το γεγονός πως εκείνα τα παιδιά έκαναν καριέρα και έχουν φθάσει σε αυτό το εκπληκτικό επίπεδο και τόσο ψηλά, εξαρτάται από το γεγονός πως έτυχε να είμαι προπονητής τους όταν ξεκίνησαν. Πιστεύω πως ήταν θέμα χρόνου. Απλά συνέπεσε να είμαι προπονητής στην πρώτη ομάδα τη στιγμή που εκείνα τα παιδιά έφυγαν από την ομάδα  U19. Το κυριότερο συστατικό που βοήθησε για να κάνουν αυτήν την καταπληκτική καριέρα ήταν το ταλέντο τους, η ποιότητά τους και φυσικά η συμπεριφορά την οποία επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορώ να πω πως η καριέρα αυτή οφείλεται σε έναν προπονητή. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, όπως ο Ρουί Πατρίσιο, ο Μοουτίνιο, ο Μιγκέλ Βελόζο, ο Νανί, Ντανιέλ Καρίσο. Όταν ήμουν προπονητής της Σπόρτινγκ ήρθαν από την ομάδα νέων στην πρώτη. Όμως δε θα ήθελα να ξεχάσω άλλα ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν έκαναν την καριέρα όσων προανέφερα. Και σε αυτό ίσως να έχω ευθύνη γιατί δεν τους έδωσα τις ευκαιρίες που άξιζαν”.

Το εάν έχει εντοπίσει κι άλλους αξιόλογους μικρούς πίσω από τους Ρέτσο, Μανθάτη, Νικολάου κι Ανδρούτσο: 

“Εκτός από τα παιδιά που αναφέρετε και τα οποία προπονούνται συστηματικά και δουλεύουν με την πρώτη ομάδα και παίρνουν μέρος σε όλες τις διοργανώσεις, φυσικά πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά τα οποία υπάρχουν στην U20, και τα οποία μπορούν να προπονηθούν ή να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά που κάνουν και το ταλέντο που έχουν, αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά τους. Υπάρχει μεγάλη σύνδεση και συνεργασία της πρώτης ομάδας με τη δεύτερη. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχει ο χώρος για να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα, αλλά σίγουρα θα τους δοθεί μια ευκαιρία στο μέλλον ή ακόμη και να πάρουν μέρος σε παιχνίδια της πρώτης ομάδας. Στο μέλλον θα γίνει αυτό, δεν πιστεύω άμεσα, αλλά πιστεύω πώς υπάρχουν κάποια παιδιά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...
UEFA Youth League

Η μεγάλη απόκρουση του Σίνα – Κράτησε το μηδέν!

Ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, από ένα βέβαιο γκολ σε μια ύποπτη φάση. Στο 15ο λεπτό...
UEFA Youth League

ΖΩΝΤΑΝΑ η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Νάντ!

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την Νάντ κάνει σέντρα, με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν μια θέση...
Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...