Παρασκευή, 19/04/24
Άποψη

Πέντε λόγοι για να αρχίσει το παιδί σας ποδόσφαιρο! (photos)

Το ποδόσφαιρο είναι το πλέον αγαπητό και διαδεδομένο άθλημα για μικρούς και μεγάλους. Ακόμη και το γυναικείο φύλο τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πολύ κοντά στον χώρο αυτό λαμβάνοντας ενεργό ρόλο.

Εάν διστάζετε να πάτε το παιδί σας σε μια ακαδημία σκεφτείτε τα οφέλη της συμμετοχής του σε αυτό.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο των μεγάλων ο οποίος είναι φτιαγμένος από κανόνες για να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία. Είναι σημαντικό λοιπόν ένα παιδί να έχει πειθαρχία, να μπορεί να υπακούει στους κανόνες χωρίς να ξεπερνάει τα όρια εξηγώντας του πάντα και το “γιατί”.

7622754

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Υπάρχουν ατίθασα παιδιά και άλλα αρκετά εσωστρεφή. Η ένταξη τους σε μια ομάδα βοηθάει στην κοινωνικοποίηση τους και στην εξωτερίκευση των αισθημάτων και συναισθημάτων τους αλλά και στην σωστή επικοινωνία με τα άλλα παιδιά και τους παράγοντες της ομάδας.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στην ζωή δεν είναι όλα άσχημα ούτε και όλα ρόδινα. Αυτό είναι κάτι που εμπράκτως μπορεί ένα παιδί να μάθει μέσα από τη συμμετοχή του στην ακαδημία της γειτονιάς. Θα μάθει να χαίρεται με τις νίκες, να αποδέχεται τις ήττες και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος.

ΣΤΟΧΟΙ

Σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός παιδιού παίζουν οι στόχοι που θέτει και τα κίνητρα που έχει. Οι προπονητές καθορίζουν τους ομαδικούς αλλά και προσωπικούς στόχους των παιδιών κατευθύνοντας τα με πολλούς τρόπους. Κανένας δρόμος δεν μπορεί να έχει την επιθυμητή πορεία χωρίς να καθορίζεται από στόχους κοντινούς και μακρινούς.

8-9 years; action; african american; ball; black; blue; boy; cau

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ένας καλός τρόπος να γυμναστεί το παιδί είναι μέσα από το ποδόσφαιρο, κάνοντας αυτό που του αρέσει, εκτονώνοντας την πίεση της καθημερινότητας. Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να αποτρέψει από πολλές “κακές” συνήθειες και να κρατήσει τον οργανισμό σε φόρμα και με ενέργεια. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτηση του προπονητή σε συνδυασμό με εκείνη των γονέων.

Υ.Γ. Κλείνω με μια ατάκα του Γιόχαν Κρόιφ για το ποδόσφαιρο: “Η ποιότητα χωρίς αποτελέσματα είναι ανούσια, τα αποτελέσματα χωρίς ποιότητα είναι βαρετά”.

Φλώρα Μακρή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...