Ολυμπιακός

“Μαζί στην ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό”! (vid)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμη φορά την ευαισθητοποίηση της και συνέθεσε στις Ακαδημίες της μια νέα ομάδα, αποτελούμενη απο μαθητές Ειδικών Σχολείων.

Συνολικά 16 παιδιά απο δύο Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά δημιούργησαν τη νέα ομάδα, η οποία ξεναγήθηκε χθες (22/12) στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη. Προπονητές της ομάδας θα είναι η Έλενα Πατσούρα και ο Φώτης Δρούγκας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ονόμασε αυτή τη κίνηση, “Μαζί στην ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό” και θέλει να δείξει πως όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και την άσκηση.

Μέσα απο αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά αναμένεται να ζήσουν μοναδικές στιγμές ως επαγγελματίες και να κερδίσουν πολλά πράγματα. Θα προπονούνται στο Ρέντη δύο φορές την εβδομάδα, θα συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια, σε αγώνες μικτών ομάδων, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες της πρώτης ομάδας στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Πριν από την επίσκεψη είχε γίνει ενημέρωση γονέων αλλά και ενδελεχείς εξετάσεις στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, “Metropolitan”.

Στο Προπονητικό Κέντρο τους υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της “ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ”, Γιώργος Παύλου, ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Θόδωρος Ελευθεριάδης, ο Διευθυντής ΕΚΕ, Δομένικος Μασούλας, ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών, Βασίλης Νάνος, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της “ερυθρόλευκης” Ακαδημίας.

Ο κ. Γιώργος Παύλου δήλωσε:

“Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξεκινάει το πρόγραμμα “Μαζί στην ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό” και μέσω του οποίου αθλητές με νοητική στέρηση θα προπονηθούν και θα εκπαιδευτούν στο άθλημα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Αυτή την εμπειρία θα την κερδίσουν μέσα από τις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη μαζί με τους ειδικούς γυμναστές και ένα team προπονητών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Θα έχουν τις ίδιες εμπειρίες που βιώνουν και τα παιδιά που εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, δηλαδή ιατρικές εξετάσεις, εργομετρικά, εκγύμναση, προπονήσεις, αγώνες αλλά και άλλες κοινωνικές ενέργειες. Επίσης, θα γίνουν προπονήσεις και αγώνες unified, δηλαδή θα αποτελούνται από μικτά τμήματα. Αρωγός αυτής της ενέργειας είναι το τμήμα U16 με το οποίο θα έχουν πολλές κοινές δραστηριότητες. Η εν λόγω ενέργεια έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ άλλων την πρόσβαση σε αθλητικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, την συνύπαρξη και αποδοχή της διαφορετικότητας, την βιωματική εμπειρία μάθησης για τους αθλητές και τις οικογένειες τους. Τέλος, είμαι ευτυχής γιατί το βήμα αυτό ξεκινάει από τον Δήμο Πειραιά που είναι η πόλη μας και η έδρα μας”.

Ο κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης ανέφερε:

“Σας καλοσωρίζουμε στον Ολυμπιακό και σας θεωρούμε πλέον μέλη της δικής μας οικογένειας. Ο στόχος είναι να μάθουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και γιατί όχι να έχουμε και επιτυχίες”.

Ο κ. Δομένιος Μασούλας τόνισε:

“Από σήμερα είστε κομμάτι της οικογένειας. Θα αγαπήσετε αυτό το μέρος, θ’ αγαπήσετε τον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που είστε εδώ μαζί μας”.

Τέλος ο κ. Βασίλης Νάνος επισήμανε:

“Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Υποστηρίζει και ενισχύει πρωτοβουλίες κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να αισθανθούν μέλη της ομάδας μας”.

Δείτε παρακάτω το video που δημοσίευσε το Olympiacos TV:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...