Πέμπτη, 25/04/24
Βέλγιο

Στις ακαδημίες της Άντερλεχτ ο Σιούλας!

Μετά την Αμερική, Ευρώπη και Ασία, ο Έλληνας προπονητής, Τάσος Σιούλας θα εργαστεί ως υπεύθυνος ακαδημιών της Άντερλεχτ, στην Αφρική.

Στο παρελθόν ο πολύπειρος coach έχει εργαστεί μία δεκαετία στην Αμερική και 19 χρόνια στην Ευρώπη (Καλαμάτα, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΠΟΕΛ, Ντέμπρετσεν), θήτευσε στην Ινδία και συγκεκριμένα στην Γκόα αναλαμβάνοντας τις ακαδημίες της Σέσα.

Πλέον, η βάση του θα είναι στην Αίγυπτο αλλά και στην Μέση Ανατολή.  Ο Σιούλας είναι κοντά στο να καταρρίψει ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού η μοναδική ήπειρος στην οποία δεν έχει εργαστεί μέχρι στιγμής είναι η Ωκεανία.

Ο 56χρονος, πλέον, προπονητής αποδέχθηκε την πρόταση του Βελγικού συλλόγου και θα μεταβεί στην νέα του θέση, για να αναλάβει καθήκοντα.

Ποιος είναι όμως ο Τάσος Σιούλας;

Πρόκειται για έναν Έλληνα προπονητή ποδοσφαίρου με ειδικότητα κυρίως στην ανάδειξη και την ανακάλυψη νέων ταλέντων ο οποίος από το 1987 έως 1994 δούλεψε στην Αμερική.

Το 1994 και μετά το μουντιάλ της Αμερικής επέστρεψε στην Ελλάδα και την Καλαμάτα όπου δούλεψε μέχρι το 2000 πριν αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Στο Τριφύλλι έμεινε έως το 2004 και πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τώρα στην Σούπερ Λιγκ όπως οι Τριποτσέρης, Γεωργίου, Στάθης, Βελλίδης, Σιόντης αλλά και πολλοί ακόμα επιλέχθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να ενσωματωθούν τότε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού σε ένα παιδομάζωμα από όλη την Ελλάδα.

Τα επόμενα τρία χρόνια (2004-2007) πήγε στον Αστέρα Τρίπολης και τη σεζόν 2007-08 δούλεψε στην Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ από όπου αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς.

Οι προκλήσεις ήταν πάντα στο αίμα του Τάσου Σιούλα και την σεζόν 2010-11 αποδέχτηκε την πρόταση της Ντέμπρετσεν από την Ουγγαρία και δούλεψε εκεί για μια σεζόν.

Μέχρι εκείνη την ημέρα όμως δεν γνώριζε ότι σε λίγο καιρό μπροστά του θα άνοιγε μια εντελώς νέα προοπτική. Μια πρόταση-πρόκληση να δείξει τις δυνατότητες του στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στην περιοχή Γκόα της Ινδίας.

Ένα γραφείο μάνατζερ από την Αμερική που έχει γραφείο και στην Ινδία και γνώριζε τις ικανότητες του Τάσου Σιούλα να ανακαλύπτει νέα ταλέντα ήρθε σε επαφή μαζί του και του πρότεινε τον Σεπτέμβριο του 2012 να δεχτεί να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στις ακαδημίες της “SESA” στην Ινδία από τον Ιανουάριο του 2013.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...