Παρασκευή, 29/03/24
Γερμανία

Ουσμάν Ντεμπελέ: Το παιδί – θαύμα της Ντόρτμουντ! (photos/vids)

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ (γεννημένος στις 15/05/1997) είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ αλλά και από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γαλλίας.

Ο νεαρός με την Ντόρτμουντ σε 19 συμμετοχές έχει πετύχει 3 γκολ και 10 ασίστ. Είναι αρκετά γρήγορος και μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι, να επιτεθεί αλλά και να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη.

Το who is who του Ουσμάν Ντεμπελέ

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μαντλέν Εβρό (2004-2009) και στην συνέχεια στην τοπική ομάδα Εβρό. Στην συνέχεια, οι “Ρενουά” διέκριναν το ταλέντο του και το 2010 σε ηλικία 13 χρονών, υπέγραψε στις ακαδημίες της. Το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο, το έκανε στις 22 Νοεμβρίου του 2015 με την πρώτη ομάδα της Ρεν, όπου και κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Μπορντό. Εκείνη την χρονιά σε 26 εμφανίσεις πέτυχε 12 γκολ, γεγόνος που έκανε τους σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών clubs να κάνουν “σεργιάνι” στη Γαλλία.

Αλλά ας μάθουμε και κάποιες “ζουμερές” λεπτομέρειες για τον νεαρό.

Ο “Επαναστάτης” Ντεμπελέ…

Η απόφαση της Ρεν, να μην προσφέρει επαγγελματικά συμβόλαια στους παίκτες των ακαδημιών της, επηρέασε τους γεννημένους του 1995 και κατά συνέπεια και τον ίδιο τον Ντεμπελέ. Ήταν καλοκαίρι, όταν ο Φίλιπ Μοντανιέ αποφάσισε να καλέσει τον νεαρό Ουσμάν στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας πως θα χρειαστεί επαγγελματικό συμβόλαιο για να ακολουθήσει την ομάδα.

“Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένος, που δεν προπονείται με την πρώτη ομάδα, όμως είναι ακόμα μόλις 17 ετών. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές οι νεαροί παίκτες είναι ανυπόμονοι” είχε δηλώσει ο τότε προπονητής της Ρεν, Φίλιπ Μοντανιέ.

dembele_rennais

Η υπόθεση του νεαρού οδηγούνταν σε αδιέξοδο, αφού καμία από τις δυο πλευρές δεν δεχόταν να συμβιβαστεί. Τελικά η λύση βρέθηκε όταν ο Μίκαελ Σιλβέστρ ανέλαβε την Ρεν. Η πρώτη πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο… δεν άργησε να έρθει, αλλά ο Ουσμάν ήταν ανένδοτος. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε και τελικά ο Σιλβέστρ τον έπεισε. Τον περασμένο Οκτώβριο ο 18χρονος μέσος υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η επίσημη αναγνώριση

dembele_debut

Ο Ντεμπελέ με το τέρμα του κόντρα στην Μαρσέιγ στη μεγάλη νίκη με 5-2 , κατάφερε να γίνει ο νεότερος που φτάνει τα 10 γκολ στην Ligue 1 τα τελευταία 25 χρόνια σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών. Η πρώτη “γνωριμία” ήρθε στις 22 Νοεμβρίου του 2015, όταν πέρασε αλλαγή στον αγώνα με την Μπορντό και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά… σκόραρε!

“Σφάχτηκαν” στα πόδια του αλλά… Ντόρτμουντ

Οι ομάδες…. ουρά… αλλά η Ντόρτμουντ έκλεψε την καρδιά του 18χρονου μέσου, με τους Βεστφαλούς να δαπανούν 15 εκατομμύρια για το “άτομο” του και αυτός δεν της χάλασε… χατίρι.

“Είχα πολλές προτάσεις, αλλά κατέστησα εξ” αρχής σαφές ότι μοναδική επιθυμία μου ήταν να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ντόρτμουντ. Ήταν το μόνο που ήθελα. Ο τρόπος που έδειξαν το ενδιαφέρον τους μου έδωσε την αίσθηση ότι με ήθελαν πραγματικά και αυτό με έπεισε να πάω σε αυτούς

dembele

Συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Τόμας Τούχελ όταν έγιναν οι πρώτες επαφές, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο σωστός προπονητής, αυτός που θα με βοηθήσει να βελτιωθώ, να αναπτυχθώ σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος.

Η Ντόρτμουντ είναι το τέλειο κλαμπ για τους νέους παίκτες, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Δεν μπορώ να περιμένω να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας στο Signal Iduna Park “ δήλωσε ο Ντεμπελέ κατά την παρουσίαση του από την Μπορούσια.

Η τιμή του πλέον αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα στο μέλλον θα “εκτοξευθεί”.

Απολαύστε τον:

https://www.youtube.com/watch?v=YssGCFBu6oY

https://www.youtube.com/watch?v=1nw2r6x-4pY

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...