Πέμπτη, 25/04/24
Ιταλία

Μόισε Κιν: Το ανερχόμενο “αστέρι” της Γιουβέντους! (vid)

Ο Μόισε Μπιοτί Κιν (γεννημένος το 2000) έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της γενιάς του, που αγωνίζεται στη Serie A και το Champions League. Πλέον όλο το μέλλον είναι μπροστά του αρκεί να παραμείνει “ταπεινός”. Το talentabout σας παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού επιθετικού.

Ο Μόισε Κιν γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2000 στο Βερτσέλι της Ιταλίας, ωστόσο η καταγωγή του είναι απο την Ακτή Ελεφαντοστού. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις μικρές ομάδες της περιοχής του, ωστόσο γρήγορα εντάχθηκε στις ακαδημίες της Τορίνο, η οποία ξεχώρισε τον ταλαντούχο επιθετικό. Η Τορίνο όμως δεν “έδενε” με συμβόλαιο τον μικρό άσο και έτσι το πλήρωσε, καθώς η Γιουβέντους πλησίασε τους γονείς του 14χρονου, τότε Μουάζ και τους έπεισε να “μετακομίσει” ο γιος τους στις ακαδημίες της.

Στην πρώτη του κιόλας σεζόν στη Γιούβε ο Μόισε αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια με την ομάδα U15 και πέτυχε 10 γκολ. Σίγουρα η “Μεγάλη Κυρία” πανηγύριζε για την επιλογή της. Η δεύτερη σεζόν τον βρήκε κάπου ανάμεσα στην U15 και την U17, παρόλο που δεν είχε κλείσει ακόμα το 16ο έτος της ηλικίας του. Σε 26 αγώνες με την ομάδα U17 ο 15χρονος φορ πέτυχε 24 γκολ. Στατιστικό το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος άρχισε να παρακολουθεί τον νεαρό επιθετικό.

Πέρυσι αγωνίστηκε στην ομάδα Πριμαβέρα των “μπιανκονέρι” και πέτυχε 6 γκολ σε 10 παιχνίδια στο UEFA Youth League. Μαζί με τη Primavera ο Μόισε αγωνίστηκε συνολικά 1.890 λεπτά και σκόραρε κάθε 75 λεπτά μέσο όρο. Πλέον ο Αλέγκρι ήταν σίγουρος. Στη φετινή σεζόν ο 16χρονος άσος θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του.

Η πρώτη επιβράβευση ήρθε το προηγούμενο Σάββατο (19/11), όταν ο Μόισε Κιν πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι απέναντι στη Πεσκάρα για την 13η αγωνιστική της Serie A. Μάλιστα στο παιχνίδι της Τρίτης (22/11) απέναντι στη Σεββίλη για την αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο 16χρονος επιθετικός πήρε το βάπτισμα του πυρός και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Μόισε έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί το 2000 και παίζει στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Μάριο Μπαλοτέλι, κυρίως λόγω του σωματότυπου που διαθέτει. Ψηλός με επιβλητικό ανάστημα και πολύ δύναμη στο σώμα, ο Μόισε θυμίζει πολύ τον “Super Mario”, οποίος έχει αγωνιστεί στις δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνου.

Σε ηλικία 16 ετών, ο Μόισε Κιν βλέπει πως παίρνει τις πρώτες τους ευκαιρίες στη Γιουβέντους και θέλει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να πετύχει. Ο νεαρός επιθετικός δεν έχει υπογράψει ακόμα επαγγελματικό συμβόλαιο με τη “Μεγάλη Κυρία”, καθώς μάνατζερ του είναι ο “πανούργος”, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος δεν βιάζεται να κάνει επαγγελματία τον πελάτη του, ψάχνοντας τις ευνοϊκότερες συνθήκες.

Γνωρίστε το “next best thing” της Γιουβέντους μέσα απο το παρακάτω video:

https://www.youtube.com/watch?v=jRS76JzdRDY

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...