Τρίτη, 16/04/24
UEFA Youth League

Με το ένα πόδι εκτός Youth League ο ΠΑΟΚ! (photos)

Η U20 του ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 0-2 από τον Άγιαξ στο “Καυταντζόγλειο” στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Youth League. Ο επαναληπτικός θα γίνει σε περίπου 20 μέρες από σήμερα στην Ολλανδία με τον “δικέφαλο” να πρέπει να κάνει την…“υπέρβαση” αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Η U20 του Αίαντα ήταν εκείνη η οποία έκανε την πρώτη τελική του παιχνιδιού όταν μετά από 5’ αγώνα ο Κλάιφερτ (γιος του Πάτρικ) σούταρε με το δεξί από την αριστερή μεριά δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Σιαμπάνη.

Στο 11’ η U20 του ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη υποψία ευκαιρίας όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Δονδοτσάκης πήδηξε μαζί με έναν αμυντικό των Ολλανδών ωστόσο δεν κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο.

Με την συμπλήρωση 20’ στον αγώνα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της! Ο Σταθόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια, σούταρε έξω από την περιοχή, παρόλα αυτά η μπάλα έφτασε εύκολα στα χέρια του Ντε Λάνγκε.

Στο 24’ η U20 του Άγιαξ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Κλάιφερτ, εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγήκε απέναντι από τον Σιαμπάνη πέρασε την μπάλα από πάνω του και με πολύ όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή μπροστά από την εστία των Ολλανδών.

Στο 40’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ξανά να γίνει απειλητικός, ωστόσο, η εκτέλεση φάουλ με σέντρα από την αριστερή μεριά εξουδετερώθηκε από τον Ντε Λάνγκε ο οποίος απομάκρυνε με γροθιές.

Ένα λεπτό αργότερα, (41’) στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους, ο Άγιαξ πλησίασε στο δεύτερο γκολ αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Νουνέλι έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιαμπάνης.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 51’ όταν ένα σουτ το οποίο επιχείρησε ο Κλάιφερτ βρήκε πάνω στον Δοδοντσάκη.

Στο 69’ ο ΠΑΟΚ έχασε καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο, το σουτ του Λυρατζή έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (72’) ο ΠΑΟΚ έχασε (πιθανότατα) την μεγαλύτερη του ευκαιρία στην αναμέτρηση αλλά το σουτ του Λύρατζη μέσα από την περιοχή μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Ντε Λάνγκε.

Στο 74’ η U20 του Άγιαξ ουσιαστικά “καθάρισε” την νίκη όταν μετά από αντεπίθεση των Ολλανδών, ο Κλάιφερτ έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον επερχόμενο Σιερχούις με προβολή από κοντά να κάνει το 0-2.

Πέντε λεπτά αργότερα (79’) ο Αίαντας “άγγιξε” το 0-3 αλλά το δυνατό σουτ του Μπούλταμ έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Σιαμπάνης.

Στο 87’ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία άγγιξε το γκολ περισσότερο από ποτέ! Ο Δοδοντσάκης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ντε Λάνγκε βρήκε λίγο την μπάλα προτού αυτή καταλήξει στο δοκάρι και φύγει κόρνερ!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1’) η U20 του ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία!

Ο Σταθόπουλος βρήκε με πολύ όμορφο τρόπο τον Γκαργκαλατζίδη, αυτός έκανε το πλασέ μόνος του μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η σύνθεση της U20 του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Γιαλαμούδης, Παπαθανασίου, Δημητρίου, Δοδοντσάκης, Μελετίδης, Χατζηστράβος (Λύρατζης 46′), Χατζηδίμπας, Τζοβάρας (Γκαργκαλατζίδης 67′), Ματθαίου (Κόζακ 46′), Σταθόπουλος

Η σύνθεση της U20 του Άγιαξ: Ντε Λάνγκε, Ζεεφούικ, Ντοεκί, Κέμπερ, Μπάκερ, Ντε Βιτ, Ειτινγκ, Αντονούτσι (Λανγκ 69′), Νούνελι (Μπούλταμ 46′), Σιερχούις, Κλάιφερτ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολλανδία

Ακόμα συζητούν την… γκολάρα του Παυλίδη! (vid)

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε ξανά το Σαββατοκύριακο και στην Ολλανδία... έχουν να λένε για τη νέα γκολάρα. Η...
Ισπανία

Ο Μέσι δίνει την… Χρυσή Μπάλα στη Μπαρτσελόνα!

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε μια κίνηση για να... στηρίξει την πρώην ομάδα του, δίνοντας μια από τις...
Plus

Η Κίνα έφτιαξε τη δική της… Σαντορίνη!

Μπορεί η καλοκαιρινή σεζόν για τα ελληνικά νησιά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημα, ωστόσο οι προετοιμασίες...
Σαουδική Αραβία

Οι Σαουδάραβες πάνε για… “Διαβολικό” κόλπο!

Οι Σαουδάραβες απ' ότι φαίνεται είναι πρόθυμοι να διεκδικήσουν όλους τους αστέρες του Αγγλικού πρωταθλήματος.
Golden Boy 2024

Ένα Ελληνόπουλο στις υποψηφιότητες για το Golden Boy 2024!

Με ένα Ελληνόπουλο ανάμεσα στις υποψηφιότητες ετοιμάζεται να έρθει το βραβείο για τον καλύτερο νεαρό. O 19χρονος στόπερ,...