Σάββατο, 20/04/24
Πορτογαλία

Στην Πόρτο 9χρονος ποδοσφαιριστής από την Κολομβία!

Την φανέλα της Πόρτο θα φοράει από δω και στο εξής ο Μανουέλ Καρέρο. Ο 9χρονος ποδοσφαιριστής από την Κολομβία ανακαλύφθηκε από την ομάδα της Πόρτο μέσα από ένα video το οποίο έφτασε την περσινή σεζόν στα γραφεία της ομάδας!

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια το σκάουτινγκ των ευρωπαϊκών συλλόγων σε μικρές ηλικίες έχει εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς γεγονός που το έχει κάνει…πραγματική επιστήμη καθώς σχεδόν όλες οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι δικτυωμένες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με ακαδημίες ψάχνοντας για μελλοντικούς αστέρες.

Μία από τις ομάδες η οποία έχει δουλέψει και έχει πετύχει στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι η Πόρτο, η οποία κυρίως την τελευταία δεκαετία έχει ανακαλύψει αρκετούς ποδοσφαιριστές τους οποίους από άγνωστους, τους προωθεί στην πρώτη της ομάδα και εν συνεχεία τους πουλάει έναντι μυθικών ποσών.

Έναν χρόνο νωρίτερα στο τμήμα σκάουτινγκ του Πορτογαλικού συλλόγου ένας από τους σκάουτερ της ομάδας είχε στα χέρια του ένα dvd στο οποίο εμπεριέχονταν στιγμιότυπα από ένα παιδικό τουρνουά στην Κολομβία.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους ξεχώριζε και ένας μικροκαμωμένος πιτσιρικάς ο οποίος δείχνει να έχει απίστευτες ικανότητες στην ντρίμπλα, στο μοίρασμα του παιχνιδιού ενώ διαθέτει και εξαιρετικό αριστερό πόδι.

Οι εν λόγω στιγμές από το dvd ήταν αρκετές προκειμένου να πείσουν τους ανθρώπους της Πόρτο να εστιάσουν με μεγαλύτερη προσοχή στο ταλέντο του Κολομβιανού και να επιδιώξουν να τον φέρουν στις ακαδημίες της ομάδας.

Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα ο πιτσιρικάς έχει ήδη ταξιδέψει μία φορά στην χώρα της Ιβιρικής χερσονήσου έτσι ώστε να δει από κοντά τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και να γνωρίσει από κοντά συμπαίκτες και προπονητές ενώ από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εγκατασταθεί μαζί με την οικογένεια του μόνιμα στην Πορτογαλία προκειμένου να γίνει μέλος της Πόρτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...