Παρασκευή, 29/03/24
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19

Τα μεγαλύτερα ταλέντα του EURO 19! (photos/vids)

Σην τελική του ευθεία έχει μπει το Euro U19 αφού σήμερα (18/7) ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων και θα βγουν τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών. Εκεί είναι ήδη η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Αγγλία και περιμένουμε να μάθουμε την τέταρτη ομάδα που θα κριθεί στο ντέρμπι της Ολλανδίας με τη Γαλλία.

Η νικήτρια του αγώνα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία με τους Γάλλους να θέλουν μόνο νίκη για την πρόκριση αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας οι “οράνιε” υπερτερούν. Στο άλλο ζευγάρι η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Η UEFA, με αφορμή τη διεξαγωγή του τουρνουά, επέλεξε πέντε ταλέντα που αναμένεται να λάμψουν στο μέλλον και εμείς σας τα παρουσιάζουμε.

Jean-Kévin+Augustin

Jean-Kévin Augustin (Γαλλία)

Στα 19 του χρόνια θεωρείται ένας από τους ταλαντούχους σκόρερ της νέας γενιάς. Με καταγωγή από την Αϊτή, αλλά γεννημένος στο Παρίσι ο Jean-Kévin Augustin ανήκει από το 2009 στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με τις επιδόσεις κατάφερε να βρει χώρο και χρόνο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας την περασμένη περίοδο μετρώντας εννιά συμμετοχές και ένα γκολ. Παράλληλα, έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας και εάν συνεχίσει έτσι σύντομα θα βρεθεί και στην ανδρική. Ήδη σε αυτό το τουρνουά έχει πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ της Γαλλίας σε δύο ματς.

https://www.youtube.com/watch?v=LM2-R4hPbUo

maxresdefault

Dominic Solanke (Αγγλία)

Ο Dominic Ayodele “Dom” Solanke-Mitchell ανήκει στην Τσέλσι και θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα χαρτιά της Αγγλίας σε αυτό το τουρνουά. Πέρσι παραχωρήθηκε δανεικός στην Φίτεσε και έδειξε ορισμένα από τα χαρίσματα του. Σε 25 συμμετοχές πέτυχε επτά γκολ και μένει να δούμε εάν ο Κόντε θα τον κρατήσει στην Τσέλσι ή εάν θα δοθεί δανεικός. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας ακόμα και με την U21 παρά το γεγονός ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 18. Πάντως, στην τελική φάση του Euro τα πάει εξαιρετικά έχοντας δύο γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές.

https://www.youtube.com/watch?v=XGvTUGsjEmI

salzburger-derby

Xaver Schlager (Αυστρία)

Είναι ο πιο άγνωστος παίκτης της πεντάδας, αλλά οι ειδικοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Ο Xaver Schlager είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει κανείς στο κέντρο της Αυστρίας αφού είναι εκείνος που κάνει όλη τη δουλειά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Σεν Βάλεντεν πριν τον αποκτήσει η Ζάλτσμπουργκ. Μετά από ένα χρόνο που έκανε το αγροτικό του στη Λίφερινγκ επέστρεψε και ψάχνει το ρόλο του στην πρώτη ομάδα. Στο Euro μπορεί η Αυστρία να μην κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, αλλά ο Xaver Schlager κατάφερε να ξεχωρίσει με την απόδοσή του πετυχαίνοντας και ένα γκολ στο ματς κόντρα στην Ιταλία.

meret

Alex Meret (Ιταλία)

Θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιταλίας στη θέση του τερματοφύλακα. Αποτελεί “προϊόν” των ακαδημιών της Ουντινέζε με την ιταλική ομάδα να ποντάρει πολλά πάνω του για το μέλλον. Σε αυτό το Euro έχει αγωνιστεί και στα δύο ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Ιταλοί, ενώ σήμερα θα έχει το δύσκολο έργο να σταματήσει τον Steven Bergwijn στο ματς με την Ολλανδία και να βοηθήσει τη χώρα του να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Steven+Bergwijn

Steven Bergwijn

Φτάσαμε στον αντίπαλο του Meret. Ο Steven Bergwijn μπορεί να είναι 18 ετών, αλλά ήδη έχει κάνει τα Μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας να ασχοληθούν μαζί του. Στα 14 του αποφάσισε να μετακομίσει από τον Άγιαξ στην Αϊντχόφεν και η επιλογή του φαίνεται να δικαιώνεται. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παίζοντας ως κλασικός εξτρέμ. Μαζί με τον Sam Lammers είναι οι δύο παίκτες που οδηγούν την Ολλανδία στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση αφού έχουν πετύχει από δύο γκολ σε ισάριθμους αγώνες.

https://www.youtube.com/watch?v=UU-dxzqpvjM

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...