Παρασκευή, 29/03/24
Κοντοί Ποδοσφαιριστές

Ποδοσφαιριστές “τάπες” που έγραψαν ιστορία! (photos)

Στην Αγγλία υπάρχει ένα ρητό, το “too small to make it”, που αντιπροσωπεύει όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που από θέμα ύψους και φυσικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Αυτό λοιπόν λένε οι Άγγλοι μάνατζερ στους ποδοσφαιριστές που πιστεύουν πως δεν θα τα καταφέρουν στο ποδόσφαιρο, λόγω κακής σωματοδόμης και γενικά λόγο μικρού ύψους.

Αλλά, για φανταστείτε το ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές όπως τον Μέσι, τον Ινιέστα τον Τσάβι, Γκριεζμάν, Σκόουλς, Ρόι Κιν και πολλούς άλλους.

Πόσες φορές αυτοί οι ποδοσφαιριστές άκουσαν στην αρχή της καριέρας τους τη συγκεκριμένη φράση από τον προπονητή τους;

Πάμε να δούμε 5 ποδοσφαιριστές που ενώ ήταν πολύ κοντοί για να συνεχίσουν, όχι απλά συνέχισαν αλλά έγιναν κορυφαίοι.

1.  Αντουάν Γκριεζμάν ( 1,76 και 72 κιλά)

griesman

Το προνόμιο της απόρριψης των ταλέντων δεν το έχουν μόνο οι σύλλογοι στην Αγγλία. Από τότε που ήταν νεαρός και την Γαλλική Μακόν, ο Αντουάν είχε προσκληθεί σε πολλά ποδοσφαιρικά καμπ, αλλά σε κανένα δεν επιλέχθηκε γιατί συνήθως τον απέρριπταν λόγω του ύψους του και της δύναμής του. Στα 13 του όμως, σε ένα Ισπανικό καμπ της Ρεάλ Σοσιεδάδ τον είδαν και τους άρεσε πολύ ώστε να τον υπογράψουν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία για τον διεθνή με τη φανέλα της Γαλλίας επιθετικό. Ο πρώτος σκάουτερ που τον είδε, Ερίκ Ολχάτζ είχε πει: “Τη πρώτη φορά που τον είδα με προσέλκυσε η τεχνική του, ήταν πολύ κοντός αλλά η τεχνική του ήταν υπέροχη.”

2. Ριγιάντ Μαχρέζ ( 1,78 και 61 κιλά)

mahrez

Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Μαχρέζ δεν είχε ροδοπέταλα. Αφού είχε απορριφθεί από μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Αγγλίας, αναζήτησε την τύχη του στις χαμηλότερες κατηγορίες της Γαλλίας. Εκεί ο Μοχάμεντ Κουλιμπαλί, ο αθλητικός διευθυντής της πρώτης ομάδας που έκανε όνομα, της AAS Sarcelles είχε πει: “Ήταν πολύ μικρός, αδύναμος και ήταν πολύ αργός. Απίστευτα αργός οπότε ήταν δύσκολο για αυτόν στην αρχή”. Ο Μαχρέζ έμεινε εκεί, βελτιώθηκε, πήρε τη μεταγραφή στην Χάβρη, για να ψηφιστεί πέρυσι ως κορυφαίος παίκτης των συντακτών του Αγγλικού τύπου και πρωταθλητής με τη Λέστερ.

3. Ρόι Κιν (1,78 και 81 κιλά )

keen

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, πως ένας παίκτης σαν τον Ρόι Κιν, γνωστό για την φυσική του κατάσταση, την δύναμή του και το πάθος του στο παιχνίδι του, είχε χαρακτηριστεί ως “πολύ μικρός” (too small). Και όμως η Μπράιτον το είχε πει και αυτό, όταν ο μικρός Κιν προσπαθούσε να βρει θέση βασικού στην ομάδα. O Ρόι Κιν, που ξεκίνησε την καριέρα του στην Cobh Ramblers, είχε στείλει γράμματα σε κάθε Αγγλικό σύλλογο και τους ζητούσε να τον δοκιμάσουν. Το 1990, η Νότιγχαμ Φόρεστ του μεγάλου Μπράιαν Κλάφ τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία. Το 1993, πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το τότε ρεκόρ μεταγραφής 3,75 εκ. λιρών και γίνεται ένας από τους θρύλους της ομάδας

4. Πολ Σκόουλς ( 1,68 και 70 κιλά)

scouls

Κατά τη χρυσή περίοδο του Φέργκιουσον στον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”, ο βασικός παρτενέρ του Ρόι Κιν ήταν ο Πολ Σκόουλς. Ο Σερ Άλεξ μετά την απόσυρσή του είχε παραδεχτεί στο “ESPN”: “Ήμουν πολύ ανήσυχος διότι τη πρώτη φορά που είδα τον Πολ αμέσως σκέφτηκα…. πολύ μικρός (too small)”. Ευτυχώς για εμάς και τον Σκόουλς, ο Φέργκιουσον του έδωσε την μεγάλη του ευκαιρία το 1992 και δεν το μετάνιωσε για τα επόμενα 21 χρόνια.

5. Τζέιμι Βάρντι ( 1,78 και 76 κιλά)

vardi

Την ιστορία του την ξέρουμε όλοι και το βιβλίο για την ζωή έχει ήδη να αναρτηθεί στα ράφια. Όταν όμως ήταν 16 ετών, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ τον απέρριψε, θεωρώντας τον πολύ αδύναμο. Μιλώντας για τη φοβερή χρονιά που έκανε πέρυσι με τη Λέστερ στην Αγγλική “Daily Mirror” είχε πει: “Πολύ αδύναμος. Αυτός ήταν ο λόγος που με είχαν απορρίψει από πολλές ομάδες, ναι! Πολύ αδύναμος για να ανταπεξέλθω στα στάνταρ του ποδοσφαίρου”. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ο Βάρντι πέρασε από όλες τις κατηγορίες, έγινε σιδεράς, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και έγινε πρωταθλητής Αγγλίας.

Πηγή sdna.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...