Παρασκευή, 19/04/24
ProSoccerData

Κέβιν Βερμιούλεν: “Δουλειά μας να κάνουμε τους ταλαντούχους αθλητές καλύτερους”!

Το ProSoccerData είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διαχείρισης ποδοσφαιρικών ομάδων, που βοηθά συλλόγους και ομοσπονδίες να “τρέχουν” αποτελεσματικά και αποδοτικά τις “καθημερινές” λειτουργίες και διαδικασίες τους. Το ProSoccerData είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και εφαρμογής από τον Κέβιν Βερμιούλεν στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, ενώ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία και εξυπηρετεί συλλόγους και ομοσπονδίες, δίνοντας προστιθέμενη αξία στους διοικητικούς, τεχνικούς και επιστημονικούς τομείς δραστηριοτήτων μιας ομάδας. Το ProSoccerData εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την εταιρεία Quality Sports και την Τετάρτη 15 Ιουνίου διεξήχθη η επίσημη παρουσίασή του στο εγχώριο κοινό και σε εκπροσώπους ελληνικών ομάδων, ομοσπονδιών και φορέων ποδοσφαίρου. Το talentabout.gr βρέθηκε εκεί και μίλησε με τον Κέβιν Βερμιούλεν, κατασκευαστή και ιδιοκτήτη της καινοτόμου αυτής πλατφόρμας διαχείρισης.

kevin_2

Πως γεννήθηκε η ιδέα του ProSoccerData; Ποιες ανάγκες αναγνωρίστηκαν, ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ProSoccerData;

Στους συλλόγους που εργάστηκα, ένιωσα ότι δαπανάται πολύ λίγο χρόνος για το ποδόσφαιρο. Καταναλώναμε αρκετό χρόνο στην αναζήτηση πληροφοριών, στο σχεδιασμό των προπονήσεων κλπ. Στο τέλος της μέρας, υπήρχε πολύ λίγος πραγματικός χρόνος για την βασική μας δραστηριότητα, που ήταν “να κάνουμε τους ταλαντούχους αθλητές καλύτερους”.

Δεύτερον, διαισθάνθηκα ότι ήταν ζωτικής σημασίας να υπάρχει συγκεντροποίηση όλων των πληροφορίων που αφορούν τον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να καθοριστούν τα “ατομικά σχέδια ανάπτυξης” του.

Περιγράψτε μας συνοπτικά το ProSoccerData;

Το ProSoccerData είναι μια online λύση διαχείρισης για ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, το οποίο τους φέρνει “πιο κοντά στο επόμενο επίπεδο”. Το ProSoccerData είναι μια συνολική λύση για:

  • Διαχείριση και οργάνωση
  • Ανάλυση προπονήσεων και αναφορές αγώνων
  • Ιατρική παρακολούθηση και αγωνιστικά στοιχεία
  • Ανίχνευση και προσέλκυση ταλέντων
  • Διαχείριση και την ανταλλαγή βίντεο

Ποιοι οι στόχοι του; Πως ακριβώς λειτουργεί το ProSoccerData; Ποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση και πως ξεπεράστηκαν;

Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας όλες τις παραπάνω αναφερθείσες λειτουργίες μια πλατφόρμα, το ProSoccerData αυξάνει σημαντικά την αποδοτικότητα. Το ProSoccerData συνδέει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο club, όπως προπονητές 1ης ομάδας και ακαδημίας, αναλυτές αγώνων αγώνων, φυσιοθεραπευτές, τους ποδοσφαιριστές, τους γονείς, τους ατζέντηδες και αναγνωρίζει την προστιθέμενη αξία όλων των μερών αυτών στην ανάπτυξη της ομάδας.

Η εγκατάσταση ενός νέου έργου μέσα σε ένα σύλλογο μπορεί να είναι δύσκολη. Ορισμένοι σύλλογοι θα δυσκολευτούν στο ξεκίνημα, αλλά μετά από μερικές ημέρες, τα οφέλη από την χρήση είναι αρκετά αναγνωρίσιμα για όλους τους χρήστες.

Ποια είναι τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την εγκατάσταση και εφαρμογή του ProSoccerData σε μια ομάδα / ακαδημία; Ποια η επίδρασή του; (Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη)

Οι βραχυπρόθεσμες παροχές που άμεσα γίνονται αντιληπτές από την εφαρμογή του  ProSoccerData είναι η “διοικητική διαφάνεια” και η “εγγυημένη αποτελεσματική οργάνωση”.

Τα μακροπρόθεσμα επιδιωκόμενα οφέλη από την εφαρμογή του ProSoccerData  συνοψίζονται στη “βελτίωση της καθοδήγηση της ατομικής ανάπτυξης των αθλητών, ώστε στο μέλλον να υπάρχουν στην ομάδα υψηλότερης ποιότητας ποδοσφαιριστές”.

Υπάρχουν απαιτήσεις στις υποδομές ώστε μια ομάδα να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει – λειτουργήσει το ProSoccerData;

Στο ProSoccerData μπορείς να συνδεθείς από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστή, laptop, tablet, κινητά) που υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.

Σε ποιες χώρες και ομάδες έχει λειτουργήσει το ProSoccerData; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο success story που θα θέλατε να μας περιγράψετε;

Η εταιρία ProSoccerData είναι μια start up με έδρα το Βέλγιο, η οποία ξεκίνησε σαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην παγκόσμια αναγνωρισμένη ακαδημία της Άντερλεχτ. Η εταιρεία την τελευταία χρονιά ξεκίνησε την διεθνοποίησή της, με επιτυχημένες συνεργασίες στην Ολλανδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Αυστρία. Τους επόμενους μήνες, το ProSoccerData στοχεύει στην ανάπτυξη, στηρίζοντας και διεισδύοντας σε συλλόγους και ομοσπονδίες στην ελληνική, κινεζική και ιαπωνική αγορά.

Ποιο είναι το μοντέλο παροχής της υπηρεσίας σε ερασιτεχνικές ομάδες και ακαδημίες;

Εκτός από τα επαγγελματικά σωματεία και τις ομοσπονδίες, η ProSoccerData συνεργάζεται με πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτά τα σωματεία έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην διοίκηση και οργάνωση και σε 2ο βαθμό στην ενίσχυση της ατομικής ανάπτυξης των αθλητών,  χρησιμοποιώντας την ανάλυση των προπονήσεων και τις αναφορές αγώνων.

Ποια είναι τα σχέδια σας, σχετικά με το ProSoccerData για το προσεχές μέλλον;

Στην εταιρία ProSoccerData είμαστε πάντα ανοιχτοί, ώστε να μαθαίνουμε από τις εφαρμογές της πλατφόρμας στις διαφορετικές χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Η “διοικητική κουλτούρα” του ποδόσφαιρου διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα και τα σχόλια των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της εφαρμογής.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε Ελληνικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, που έχουν μέσα στους στόχους τους να φτάσουν στο επόμενο οργανωτικό επίπεδο.

kevin_3

Δείτε εδώ τη γενική παρουσίαση του Κέβιν Βερμιούλεν από την “επίσημη πρώτη” του ProSoccerData στην Ελλάδα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...