Πέμπτη, 25/04/24
Γιώργος Νταβιώτης

“Εχθρός του καλού το καλύτερο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Γιώργος Νταβιώτης μιλάει αποκλειστικά στο talentabout.gr, για την παρουσία του στην ομάδα του Περιστερίου, το πρωτάθλημα, την περίπτωση του εξωτερικού, αλλά και το μεγάλο του όνειρο.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο νεαρός:

Έμεινες ικανοποιημένος φέτος από την παρουσία σου στον Ατρόμητο και τη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

“Έμεινα ικανοποιημένος από τη φετινή μου παρουσία στην ομάδα U20 του Ατρόμητου, καθώς μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες συμμετοχής. Στην ομάδα γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει άριστη σχέση μεταξύ των παικτών και του προπονητή, αλλά και του τεχνικού επιτελείου. Είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία”.

daviotis2

Πιστεύεις έχει έρθει η ώρα να πάρεις χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα;

“Όπως κάθε μικρός ποδοσφαιριστής που επιθυμεί να γίνει επαγγελματίας έτσι και εγώ θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης όπου και μεγάλωσα. Όμως αυτό απαιτεί προσπάθεια, αλλά και σκληρή δουλειά”.

Αν σου ερχόταν πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, όχι από τις κορυφαίες, αλλά που θα έπαιζε σε κάποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τι θα αποφάσιζες;

“Έπαιρνα την απόφαση να πάω εκεί, γιατί είναι ένα βήμα προς την εκπλήρωση των ονείρων μου”.

Θεωρείς το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας φέτος ήταν ανταγωνιστικό;

“Ναι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, γιατί είχε αρκετές καλές ομάδες και έγιναν ωραία παιχνίδια. Πιστεύω το πρωτάθλημα υποδομής βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται”.

daviotis3

Ποιος είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε παίκτες από τις ακαδημίες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις πρώτες ομάδες; Τι πρέπει να αλλάξει;

“Αρκετές ομάδες και ιδιαίτερα ο Ατρόμητος δίνουν την ευκαιρία σταδιακά σε νέους παίκτες να δοκιμαστούν. Πιστεύω πως αυτό θα μπορούσε αν γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό και σε περισσότερους νέους με προσεκτικά και σίγουρα βήματα. Ακόμα είναι απαραίτητο να αλλάξει η νοοτροπία των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πρέπει να έχουν υπομονή και επιμονή στους στόχους τους”.

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη οι ομάδες μας δεν τα πάνε και τόσο καλά, όπως στο παρελθόν που το ελληνικό στοιχείο ήταν πιο έντονο. Ίσως θα έπρεπε οι διοικήσεις των ομάδων να επενδύσουν σε παίκτες νεαρούς, όπως είσαι εσύ;

“Πιστεύω ότι οι κακές εμφανίσεις των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οφείλονται σε πολλούς λόγους, όπως η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για να βελτιωθεί είναι αναγκαίο οι ομάδες να επενδύσουν σε νέους ποδοσφαιριστές και να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες”.

daviotis4

Θεωρείς πως στην Ελλάδα γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες και ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν στις πρώτες ομάδες; Και αν όχι τι θα πρέπει να αλλάξει;

“Θεωρώ πως γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες, όμως, πρέπει να υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη σε νέους παίκτες και υπομονή από τους ίδιους, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες”.

Πρέπει στην Ελλάδα να κοιτάμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες που αξιοποιούν τους νέους παίκτες ή δεν χρειάζεται;

“Είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε από κοντά τις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως η Αγγλία και η Ισπανία, ώστε να αναπτυχθεί και το δικό μας ποδόσφαιρο”.

Πως θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από τώρα;

“Θα ήθελα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα που αγαπώ από μικρός και γιατί όχι να μην αγωνίζομαι και στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου!”.

daviotis5

Αν μπορούσες να διαλέξεις σε ποια ομάδα της Ευρώπης θα ήθελες να παίξεις;

“Θα προτιμούσα αν αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα γιατί λατρεύω το παιχνίδι κατοχής”.

Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

“Πιστεύω ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι πραγματικά απίστευτες οι ικανότητες που έχει με την μπάλα στα πόδια του”.

Σε ποιον παίκτη που αγωνίζεται στη θέση σου θα ήθελες να μοιάσεις;

“Θα ήθελα να μοιάσω στον Ούμπιντες. Έχει ηγετικές ικανότητες και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και αγωνίζεται σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο και το κάνει με μεγάλη επιτυχία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...