Με θρίαμβο στο Euro 2016 (U17)

Στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική Παίδων, καθώς στον τελευταίο της αγώνα για τον 8ο προκριματικό όμιλο επικράτησε του Καζαχστάν με το ευρύ 6-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφήνοντας μηδαμινά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους. Τα τέρματα για την Ελλάδα σημείωσαν οι Τζοβάρας (5΄, 68΄), Χατζηδίμπας (53΄), Λώλος (59΄), Ξενιτίδης (65΄) και ο Μπορτέι με αυτογκόλ (78΄). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χατζηδίμπας αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι στο 43΄, σε μία φάση κατά την οποία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σουγιούνοφ (φάουλ στον Ξενιτίδη).

Ο διαιτητής του αγώνα Λορέντ Κοπρίβα (Λουξεμβούργο) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καρίμοφ, Ζακιμπάγιεφ και Τζοβάρα.

Καζαχστάν: Μπεκμούρζα, Μπορτέι, Κουσιάποφ, Καρίμοφ, Ταλασμπάγιεφ (56΄ Νουρντάλιεφ), Ζακιμπάγιεφ, Ζακσίλικ (70΄ Παϊρούζ), Αμάνζολ, Σουγιούνοφ, Αϊμάνοφ, Οράλ (67΄ Αστάνοφ)

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Μανωλάκης, Γιανναράκης, Δημητρίου, Κωστανάσιος, Ξενιτίδης, Τζοβάρας (69΄ Ταμπάς), Χατζηδίμπας, Τσιμπούκας, Γκαργκατζαλίδης (54΄ Λώλος), Νεοφυτίδης (48΄ Ιγκμπινόμπα)

Στο άλλο ματς η Δανία επικράτησε 2-0 της διοργανώτριας Ισλανδίας κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Επ’ ευκαιρίας της επιτυχημένης πορείας της Εθνικής Παίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και της πρόκρισής της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο ομοσπονδιακός προπονητής  Βασίλης Γεωργόπουλος και ο διεθνής επιθετικός Θανάσης Κωστανάσιος έκαναν δηλώσεις στο epo.gr:

Βασίλης Γεωργόπουλος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μας σε αυτό το προκριματικό τουρνουά. Αντιμετωπίσαμε δυνατές αντιπάλους και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο έπακρον. Ειδικά οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν κόντρα σε ομάδες όπως η Δανία και η Ισλανδία που ήταν σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε το εμπόδιο πως οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, καθώς το Πρωτάθλημα Κ-17 μόλις άρχισε στην Ελλάδα. Όμως,  τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους και στάθηκαν με αξιοπρέπεια απέναντι σε όλες τις αντιπάλους. Έδειξαν πως το ήθελαν πολύ και αυτό μέτρησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να τους συγχαρώ όλους για την απόδοσή τους και, παράλληλα, να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που για ακόμα μία φορά, ο καθένας από το πόστο του, συνέβαλαν στο να πραγματοποιήσουμε άλλη μια επιτυχημένη πορεία σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά».

Θανάσης Κωστανάσιος: «Αυτή η συμμετοχή ήταν για μένα η πρώτη μου σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή της. Δεν πήγαμε στην Ισλανδία ως φαβορί, όμως τελικά αποδείξαμε την αξία μας και πήραμε αυτό που μας άξιζε. Όλα τα παιδιά ήμασταν απολύτως συγκεντρωμένα στο στόχο μας, δώσαμε το 100% και βγάλαμε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω και να συμβάλω κι εγώ στην επιτυχία της ομάδας. Τώρα, έχουμε μπροστά μας την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία είναι σαφώς πιο απαιτητική. Ακόμα δε γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...
Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...